Slotaflevering Jezus van Nazareth verovert de wereld dinsdag te zien op NPO 2

Slotaflevering Jezus van Nazareth verovert de wereld dinsdag te zien op NPO 2
Kefah Allush sluit zijn reis af

Kijktip :

Op dinsdag 30 juni is de vierde en laatste aflevering van de bijzondere reisserie Jezus van Nazareth verovert de wereld te zien op NPO 2. In de serie reisde presentator Kefah Allush in de voetsporen van enkele apostelen. De laatste aflevering brengt hem naar Armenië.

Christelijke natie
Armenië, een klein en bergachtig land in de Kaukasus, beleefde in 301 na Christus een wereldprimeur. De Armeense koning nam het christendom aan als de officiële staatsgodsdienst, waarmee Armenië de eerste christelijke natie ter wereld werd. In de eerste eeuw was het geloof naar het land gebracht door de apostel Taddeüs. Allush reist langs kloosters en grotkerken, op zoek naar de erfenis van Taddeüs.

Succesvol
In Armenië verdiept Allush zich in de eeuwenoude cultuur van het land en laat hij zich overrompelen door liturgisch gezang. Nog altijd blijkt de identiteit van Armenië sterk verweven te zijn met het christendom. Als Allush aan het eind van zijn roadtrip de balans opmaakt, probeert hij de vraag te beantwoorden wat het christendom zo succesvol maakt. Doen wij het geloof in het gesculariseerde West-Europa wel voldoende recht?

De slotaflevering van Jezus van Nazareth verovert de wereld is op dinsdag 30 juni om 20.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Jezus van Nazareth verovert de wereld terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering Jezus van Nazareth verovert de wereld dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier