Fijne actiefilm The Last Boy Scout zie je woensdag op Veronica

Fijne actiefilm The Last Boy Scout zie je woensdag op Veronica
Eén van de vele toppers van regisseur Tony Scott

Kijktip :

De afgelopen tijd heeft Veronica de Die Hard-franchise uitgezonden en op woensdag 1 juli is er nóg zo'n actieklassieker met Bruce Willis te zien op de zender: The Last Boy Scout. Het is één van de vele fantastische films van regisseur Tony Scott, die helaas veel te vroeg en op tragische wijze overleed.

Het verhaal
Joe Hallenbeck was één van de geheime agenten van Amerika totdat hij door een meningsverschil met een corrupte politicus zijn baan verloor. Hij heeft zich nu gespecialiseerd als privédetective en is ervan overtuigd dat hij niet lager kan zinken. James Dix heeft hetzelfde probleem. Hij was de ster-footballspeler van zijn team totdat hij van drugsgebruik werd beschuldigd en wentelt zich nu in zelfmedelijden. Joe en James hebben één ding gemeen, de stripster Cory, een cliënt van Joe en de vriendin van James. Wanneer Cory wordt vermoord, zijn de twee gedwongen samen te werken.

Fantastische carrière
Regisseur Tony Scott stond vanaf de jaren tachtig bekend als één van de beste vakmensen in Hollywood. Hij leverde de ene na de andere fijne film af, vaak in het actie- of thrillergenre. Veel filmsterren stonden in de rij om met hem te werken en het leverde een aantal grote kaskrakers en topfilms op: Top Gun (1986), True Romance (1993), Crimson Tide (1995), Enemy of the State (1998), Man on Fire (2004) en Déjà Vu (2006), om er maar eens een aantal te noemen. De erkenning die zijn broer Ridley wél kreeg, viel Tony echter zelden ten deel.

Tragische dood
Of het ook één van de redenen was voor Scotts tragische dood is niet bekend, maar op 19 augustus 2012 koos Scott ervoor om zelf uit het leven te stappen. In Los Angeles sprong de regisseur van de Vincent Thomas Bridge. Hij werd slechts 68 jaar. Daarmee kwam er, twee jaar na de release van zijn uitstekende laatste film Unstoppable, een plotseling, schokkend en tragisch einde aan het leven van deze buitengewoon getalenteerde filmmaker. Gelukkig kunnen we nog altijd genieten van de vele topfilms die hij heeft gemaakt.

The Last Boy Scout (1991) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op woensdag 1 juli om 20.30 uur te zien op Veronica.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fijne actiefilm The Last Boy Scout zie je woensdag op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV