Heftige reportage Stacey Dooley over walvisjagers donderdag op Canvas

Heftige reportage Stacey Dooley over walvisjagers donderdag op Canvas
Walvisjacht is nog steeds legaal

Kijktip :

De Britse documentairemaakster Stacey Dooley is bijna te beschouwen als de vrouwelijke tegenhanger van Louis Theroux. Onverschrokken duikt Dooley in allerlei controversiële zaken en onderwerpen en treedt ze met een open blik tegemoet. Donderdag is een documentaire te zien over de walvisjacht.

Toegestaan
Hoewel veel landen er schande van spreken en het fenomeen maar wat graag willen verbieden, is de walvisjacht in landen als IJsland, Japan en Noorwegen nog altijd toegestaan. Ook op de Faeröer-eilanden, een autonoom gebied van Denemarken, is de jacht op walvissen een eeuwenoude traditie. Zodra en visser een school in de zee opmerkt, worden de eilandbewoners ingelicht. Met zoveel mogelijk schepen worden de dieren vervolgens opgejaagd.

Rode zee
Uiteindelijk belanden ze in een baai waar ze geen kant meer op kunnen en daar worden de arme dieren met harpoenen en messen afgeslacht. De zee kleurt rood en dierenrechtenorganisatie Sea Shepherd is woedend; zij beschouwen het als een barbaarse en achterhaalde praktijk. Voor de Faeröer-inwoners is het echter, naast een traditie, ook noodzakelijk: het vlees is nodig om te overleven. Stacey gaat ook mee met een Noorse walvisjager, op jacht naar een dwergvinvis.

De heftige documentaire van Stacey Dooley over walvisjagers is op donderdag 2 juli om 20.25 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heftige reportage Stacey Dooley over walvisjagers donderdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV