Donderdag 2 juli in Opstandelingen: de eendenslachterij in Ermelo

Donderdag 2 juli in Opstandelingen: de eendenslachterij in Ermelo
Sophie Hilbrand onderzoekt brandhaard

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van het reportageprogramma Opstandelingen, donderdag te zien op NPO 2, onderzoekt presentatrice Sophie Hilbrand de problemen rond een eendenslachterij in Ermelo. De slachterij krijgt ruim baan van de gemeente, maar er is veel verzet tegen.

Enige in Nederland
In heel Nederland bevindt zich slechts één eendenslachterij, en die is gevestigd in het Gelderse Ermelo. De eigenaar van de slachterij heeft een rigoureus plan voor zijn bedrijf bedacht: de capaciteit verdubbelen. Voor de gemeente Ermelo is dit geen probleem, zij geven de ondernemer ruim baan voor zijn plannen - maar de lokale bevolking is minder blij.

Dierenleed
Veel mensen verzetten zich tegen de slachterij. De belangrijkste tegenargumenten zijn de enorme geuroverlast en het dierenleed dat er geleden wordt. Twee vrouwen leiden het verzet tegen de uitbreiding, maar zij hebben het niet makkelijk. Sophie Hilbrand komt poolshoogte nemen en ziet hoe de gemeente nog altijd geen probleem maakt van de voorgenomen uitbreiding.

Opstandelingen is elke donderdag om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Opstandelingen terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 2 juli in Opstandelingen: de eendenslachterij in Ermelo of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV