Prachtige historische film The Patriot zie je donderdag op RTL 7

Prachtige historische film The Patriot zie je donderdag op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

Op donderdag 2 juli kun je op de bank zakken voor een spannende, meeslepende en indrukwekkende historische film op RTL 7: The Patriot. Mel Gibson strijdt hierin - tegen wil en dank - in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog tegen de Engelsen. Je kunt The Patriot streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Het verhaal
Benjamin Martin (gespeeld door Mel Gibson) is een voormalige oorlogsheld, die het geweld heeft afgezworen om samen met zijn zeven kinderen een vredig bestaan op te bouwen. Als de oorlog met de Engelsen wordt uitgeroepen en de Amerikaanse Revolutie uitbreekt, weigert hij dan ook de wapens ter hand te nemen. Zijn zoon gaat echter, ondanks de afkeuring van zijn vader, het leger in. Als de oorlog zijn huis in South Carolina bereikt en zijn familie in gevaar komt, slaan bij Benjamin de stoppen door. Om zijn gezin én zijn land te redden gaat hij de strijd aan met het Engelse leger.

Imposante beelden
Voor een filmregisseur is een historisch epos, vol met veldslagen, een manier om eens flink uit te pakken. Tegen de Duitse regisseur Roland Emmerich hoef je niet te vertellen hoe hij dat moet doen: de spektakelfilmer heeft ook blockbusters als Independence Day (1996), The Day After Tomorrow (2004) en Midway (2019) op zijn naam staan. Enige subtiliteit hoeven we van hem dus niet te verwachten, maar hij trakteert de kijker wel op imposante beelden van het oorlogsgeweld en de prachtige Amerikaanse landschappen waarin dat zich afspeelt.

Oscarnominaties
The Patriot was een groot succes ten tijde van de release in 2000. Met een wereldwijde recette van ruim 215 miljoen dollar werd het één van de grootste hits van het jaar en ondanks enkele negatieve critici kon de film toch rekenen op drie Oscarnominaties: Beste Originele Muziek, Beste Cinematografie en Beste Geluid. Geen van de beeldjes werd gewonnen, maar dat mag de pret niet drukken; naast de eerder genoemde elementen beschikt The Patriot namelijk ook over een topcast, met Mel Gibson, Heath Ledger, Jason Isaacs, Chris Cooper en Tom Wilkinson.

The Patriot (2000) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op donderdag 2 juli om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV