Klassieke romantische comedy Pretty Woman vrijdag te zien op Net5

Klassieke romantische comedy Pretty Woman vrijdag te zien op Net5
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Julia Roberts is inmiddels al drie decennia één van de absolute koninginnen van Hollywood, maar het is altijd leuk om haar grote doorbraakrol en claim to fame nog eens terug te kijken: Pretty Woman. De klassieke romantische comedy is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Pretty Woman streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Edward Lewis (gespeeld door Richard Gere) is een succesvol zakenman en een begeerde vrijgezel. Hoewel de dames om hem vechten, heeft hij zijn droomvrouw nog niet ontmoet. Wanneer hij voor zaken in Los Angeles verblijft, besluit hij een ritje te maken in de stad met zijn sportauto. Als hij de weg kwijt raakt vraagt hij de prostituee Vivian Ward (Julia Roberts) om hulp. Edward is zo gecharmeerd van haar dat hij Vivian een voorstel doet: hem een week gezelschap houden in ruil voor 3000 dollar. De twee groeien ondanks hun tegenstrijdige levens naar elkaar toe.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Julia Roberts had vóór Pretty Woman slechts in een paar films gespeeld, maar voor haar bijrol in Steel Magnolias kon ze al wel rekenen op een Oscarnominatie én de winst van een Golden Globe. Met Pretty Woman veroverde ze echter de hele wereld - op 22-jarige leeftijd. Het was na Ghost en Home Alone de grootste kaskraker van 1990 (met een omzet van ruim 463 miljoen) en verankerde de reputatie van Roberts als ideale girl next door. En dat was nog niet alles: ze werd opnieuw genomineerd voor een Oscar en won voor de tweede keer een Golden Globe.

Legendarische carrière
Gezamenlijk verzorgden Steel Magnolias en Pretty Woman het startschot voor een inmiddels legendarische carrière. In de nineties was Roberts simpelweg één van de grootste filmsterren ter wereld en vrijwel niemand kon aan haar commerciële successen tippen, met krakers als Hook, My Best Friend's Wedding en natuurlijk Notting Hill. In 2001 volgde de kroon op haar carrière: Roberts sleepte eindelijk een Oscar binnen voor haar schitterende hoofdrol in Erin Brockovich.

Pretty Woman (1990) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 11 december om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: comedy, romantiek. Speelduur: 119 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Klassieke romantische comedy Pretty Woman vrijdag te zien op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier