Geniale thriller Prisoners zie je donderdag 2 juli op Canvas

Geniale thriller Prisoners zie je donderdag 2 juli op Canvas
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

De Frans-Canadese filmmaker Denis Villeneuve is hard op weg om één van de grootste namen in de moderne Hollywoodgeschiedenis te worden. In 2013 leverde hij met de bloedstollende thriller Prisoners zijn eerste Engelstalige film af. Dit meesterwerk is donderdag te zien op de Vlaamse zender Canvas en je kunt Prisoners streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Het is de grootste nachtmerrie voor elke ouder en vader Keller Dover (gespeeld door Hugh Jackman) is dan ook in grote paniek: zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een oude camper die wat verderop in de straat geparkeerd staat. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en kan bestuurder Alex Jones (Paul Dano) inrekenen. Maar wegens gebrek aan bewijs moet Loki de verdachte weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat, besluit de vader het heft in eigen hand te nemen.

Waanzinnige cast
Aan de drie namen die je hierboven kunt lezen (Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal en Paul Dano) is al wel duidelijk dat regisseur Villeneuve over een topcast kon beschikken. Daar blijft het echter niet bij: ook Viola Davis, Maria Bello, Terrence Howard en Melissa Leo draven op in deze fantastische thriller. Het betekende een vruchtbare start voor Villeneuve in Hollywood, die daarna in rap tempo de klassiekers Sicario (2015), Arrival (2016) en Blade Runner 2049 (2017) afleverde. Momenteel werkt hij aan een remake van de science fiction-film Dune, wat ook een spektakel belooft te worden.

Lugubere sfeer
Eigenlijk past Prisoners meer in de herfst als film, want Villeneuve roept een buitengewoon luguber en troosteloos sfeertje op. De buitenwijk waarin Keller Dover woont mag er dan mooi uitzien, maar erg gezellig is het niet: het regent er bijna de hele film, het is donker en grauw en er loopt bijna geen mens op straat. Het draagt bij aan de beklemmende toestand waarin Keller verkeert. Al met al stuurt Villeneuve de kijker met zeer vaste hand naar de fenomenale en schokkende climax.

Prisoners (2013) is op donderdag 2 juli om 21.15 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geniale thriller Prisoners zie je donderdag 2 juli op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV