Indrukwekkende docu van Louis Theroux over dementie vrijdag te zien op NPO 3

Indrukwekkende docu van Louis Theroux over dementie vrijdag te zien op NPO 3
Hoe is het om dementerend te zijn?

Kijktip :

Hoewel Louis Theroux bekendheid vergaarde met zijn documentaires over obscure, spraakmakende, provocerende en soms ronduit gevaarlijke onderwerpen, richtte hij zijn camera voor de docu die vrijdag te zien is op NPO 3 op een even alledaags als aangrijpend thema: dementie.

Alzheimer
Het is één van de grote ziektes van deze tijd: Alzheimer. Nog altijd is er geen medicijn tegen deze verwoestende hersenaandoening, die de laatste jaren van iemands leven - en dat van zijn of haar geliefden - tot een hel maakt. Want wie ben je nog, als je bijna alles uit je leven bent vergeten? Ook in de Verenigde Staten leven er veel mensen met dementie.

Jonge mensen
De oudere generatie Amerikanen droomt van een idyllische en comfortabele oude dag, maar dat is voor velen van hen onmogelijk nadat ze Alzheimer krijgen of moeten zorgen voor iemand die deze ziekte heeft. Er zijn echter ook veel jonge mensen die Alzheimer krijgen. Louis Theroux wil weten hoe het is om dement te zijn; dat levert een ontroerende en bij vlagen grappige documentaire op.

De documentaire Louis Theroux: Dementia is op vrijdag 3 juli om 21.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de documentaire Louis Theroux: Dementia terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Indrukwekkende docu van Louis Theroux over dementie vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV