Schitterend filmdrama A Single Man zie je vrijdagavond op NPO 2

Schitterend filmdrama A Single Man zie je vrijdagavond op NPO 2
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

We kennen Tom Ford vooral als één van de meest geroemde modeontwerpers van onze tijd, maar de Amerikaan heeft inmiddels ook twee films op zijn naam staan. Vóór de fantastische thriller Nocturnal Animals (2016) regisseerde hij het schitterende filmdrama A Single Man (2009), vrijdagavond te zien op NPO 2. Je kunt A Single Man streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
In het Los Angeles van 1962 heeft de 52-jarige Britse professor George Falconer moeite om zijn leven weer op de rails te krijgen na de dood van zijn partner. De homoseksuele George leeft in het verleden zonder oog te hebben voor de toekomst. Bijgestaan door zijn beste vriendin Charley probeert hij zich staande te houden. De 48-jarige Charley heeft echter haar eigen problemen met de toekomst en het verval van haar schoonheid. Dan is er nog Kenny, een student van George, die worstelt met zijn identiteit. Hij ziet in George een gelijkgestemde en achtervolgt hem.

Prachtige stijl
Van een modeontwerper als Tom Ford kun je alleen maar prachtig aangeklede films verwachten en dat is A Single Man dan ook. De kostuums en de sets zien er werkelijk schitterend uit, maar ze leiden gelukkig nooit af van het hartverscheurende verhaal dat hij vertelt. Ford verwerkte een boel thema's uit zijn eigen leven, zoals zijn homoseksualiteit, in deze film, en kon daarbij rekenen op een paar fenomenale acteurs. Colin Firth kreeg zijn eerste Oscarnominatie voor zijn vertolking van George, maar wat ons betreft had Julianne Moore er ook een verdiend; zij zet Charley op sublieme wijze neer.

A Single Man (2009) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op vrijdag 3 juli om 23.10 uur te zien op NPO 2.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Schitterend filmdrama A Single Man zie je vrijdagavond op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV