Nederlands programma Trippers vanaf zaterdag te zien op Canvas

Nederlands programma Trippers vanaf zaterdag te zien op Canvas
Verschillende perspectieven op heikele kwesties

Kijktip :

De Nederlandse reportageserie Trippers gaat de grens over, want vanaf zaterdag 4 juli zijn de afleveringen van het programma te zien in het Vlaamse tv-magazine Vranckx. De eerste aflevering gaat vanwege de actualiteit over de tegenstellingen tussen zwart en wit in de Verenigde Staten.

Black Lives Matter
Sinds de gewelddadige dood van George Floyd is het Black Lives Matter-protest overal ter wereld opgelaaid, maar nergens zo hevig als in de Verenigde Staten. In Trippers gaat reporter Eva Cleven naar de VS om een gesprek te voeren met de New Black Panther Party. Ook vergezelt ze deze groepering tijdens een felle demonstratie, waar een enorme politiemacht probeert een confrontatie tussen zwart en wit te voorkomen.

Je kunt alle afleveringen van Trippers terugkijken op Gids.tv.

Ku Klux Klan
Ook Tim Hofman reist af naar de Verenigde Staten, het land waar white supremacy en black power recht tegenover elkaar staan. Hij gaat op bezoek bij de andere kant van het spectrum: op een geheime locatie maakt hij kennis met leden van de Ku Klux Klan in Indiana. Daarnaast ontmoet hij een man die zijn ultrarechtse tatoeages laat verwijderen; hij kan niet langer leven met zijn denkbeelden van vroeger.

Het Nederlandse programma Trippers is vanaf zaterdag 4 juli vijf zaterdagen rond 20.10 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nederlands programma Trippers vanaf zaterdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV