Prachtige docu Lee Miller - De bevrijding van een fotograaf zaterdag op NPO 2

Prachtige docu Lee Miller - De bevrijding van een fotograaf zaterdag op NPO 2
Portret van vrouwelijk icoon

Kijktip :

Op de late zateragavond van 4 juli zendt NPO 2 de prachtige documentaire Lee Miller - De bevrijding van een fotograaf uit. Het is een portret van Lee Miller, één van de opmerkelijkste vrouwelijke iconen van de twintigste eeuw. Eerst was ze fotomodel en de muze van surrealist Man Ray, later groeide ze uit tot een beroemde fotografe en oorlogscorrespondente.

Vrijzinnige vrouw
In de documentaire De bevrijding van een fotograaf ontstaat het beeld van een vrijzinnige vrouw, die zich weigert te onderwerpen aan de dominante mannen in haar leven. Ze besloot zich niet te laten hinderen door de heersende moraal en haar leven te leven volgens haar eigen regels. Ondertussen ging ze zwaar gebukt onder de trauma's die ze door de jaren heen opliep.

Radicale geest
De makers van de documentaire verzamelen allerlei mensen uit het leven van Lee Miller voor de camera: haar zoon, kleindochter, biografe, een vriendin, kunstenaars en oorlogsfotografen. Zij vertellen vol passie over het baanbrekende werk van Miller, haar vrije en radicale geest, haar moed en de bereidheid om taboes te doorbreken - als kunstenaar én als vrouw.

De documentaire Lee Miller - De bevrijding van een fotograaf is op zaterag 4 juli om 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Lee Miller - De bevrijding van een fotograaf terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu Lee Miller - De bevrijding van een fotograaf zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV