Schitterende dramafilm Dheepan zie je zaterdag 4 juli op Canvas

Schitterende dramafilm Dheepan zie je zaterdag 4 juli op Canvas
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

De Franse filmmaker Jacques Audiard is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een grootheid dankzij films als The Beat That My Heart Skipped, A Prophet, Rust and Bone en The Sisters Brothers. In 2015 bracht hij het schitterende misdaaddrama Dheepan uit. De film is zaterdag te zien op Canvas en je kunt Dheepan streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Dheepan is een Tamil Tijger (een plaatselijke onafhankelijkheidsstrijder) uit Sri Lanka, maar wanneer er een burgeroorlog uitbreekt, besluit hij te vluchten. Samen met een vrouw en een meisje doet hij zich voor als een gezin, zodat ze als vluchteling erkend kunnen worden in Frankrijk. Ze belanden in een voorstad van Parijs, waar Dheepan een nieuw leven hoopt op te bouwen. Hoewel hij de vrouw en het meisje nauwelijks kent, proberen ze er samen wat van te maken. Dheepan krijgt een baantje als conciërge in een Parijse buitenwijk.

Gouden Palm
In 2015 verkozen juryvoorzitters Ethan en Joel Coen Dheepan tot de winnaar van de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes. Samen met juryleden als Xavier Dolan, Jake Gyllenhaal, Sophie Marceau, Sienna Miller en Guillermo del Toro besloten ze dat dit de beste film van het festival was. Het zegt iets over de statuur en de kwaliteit van Dheepan, dat een schitterend, ontroerend en bij vlagen keihard verhaal vertelt. Jesuthasan Antonythasan schittert in de hoofdrol en regisseur Audiard laat opnieuw zien waarom hij wordt beschouwd als één van de beste Franse filmmakers van de afgelopen 25 jaar.

Dheepan (2015) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zaterdag 4 juli om 22.05 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterende dramafilm Dheepan zie je zaterdag 4 juli op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV