Fantastische horrorfilm Let the Right One In zaterdagnacht te zien op NPO 3

Fantastische horrorfilm Let the Right One In zaterdagnacht te zien op NPO 3
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

In 2008 brak de Zweedse filmregisseur Tomas Alfredson internationaal door met een prachtige en unieke horrorfilm: Let the Right One In. Deze film is niet alleen - op goed getimede momenten - doodeng, maar ook ontroerend en subliem gefilmd. Dit horror-meesterwerk is zaterdagnacht te zien op NPO 3 en je kunt Let the Right One In streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Let the Right One In gaat over het twaalfjarige jongetje Oskar, dat continu wordt getreiterd door twee bullebakken. Op een dag maakt Oskar kennis met zijn nieuwe buurmeisje en de twee worden de beste vrienden. Sinds ze naast Oskar en zijn familie is komen wonen, sterven er plotseling een hoop mensen, maar niemand weet waarom. De enige die de oorzaak van de sterfgevallen kent, is Oskar - hij is namelijk op de hoogte van het duistere geheim dat zijn nieuwe buurmeisje met zich meedraagt.

Schitterend camerawerk
Het eerste dat opvalt bij het bekijken van Let the Right One In is het schitterende camerawerk. Het besneeuwde Zweedse landschap wordt op prachtige wijze in beeld gebracht en ook in 'gewone' scènes blinkt de film uit door subtiel camerawerk. Deze loftuitingen komen op het conto van de Nederlander Hoyte van Hoytema, die net als regisseur Alfredson internationaal doorbrak met deze schitterende horrorfilm. Van Hoytema heeft inmiddels topfilms als The Fighter, Tinker Tailor Soldier Spy (ook van Alfredson), Her, Interstellar, Spectre, Dunkirk en Ad Astra op zijn naam staan.

Unieke film
Niet alleen het camerawerk verdient een dikke pluim. Ook de unieke benadering van Alfredson, die ervoor kiest om een horrorfilm volledig vanuit het perspectief van kinderen te vertellen, draagt bij aan de hoge kwaliteit. Hij weet geweldig acteerwerk de ontlokken aan zijn twee jonge hoofdrolspelers (Kåre Hedebrant en Lina Leandersson) en vertelt bovendien een prachtig verhaal over een bijzondere vriendschap. Let the Right One In moet het dan ook niet hebben van de goedkope jump scares, maar meer van de sfeer.

Let the Right One In (2008) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is in de nacht van zaterag 4 op zondag 5 juli om 00.40 uur te zien op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV