Indringende documentaire Weerzien in Pristina zondagavond te zien op NPO 2

Indringende documentaire Weerzien in Pristina zondagavond te zien op NPO 2
De gevolgen van de oorlog in Kosovo

Kijktip :

Op de late zondagavond van 5 juli kun je op NPO 2 kijken naar de indringende en bij vlagen heftige documentaire Weerzien in Pristina. Hierin gaan programmamakers Hans Hermans en Martin Maat terug naar Kosovo, waar ze in de jaren negentig verslag deden van de oorlog. Hoe gaat het nu in het Oost-Europese land?

Persoonlijke verhalen
Hermans en Maat proberen de hoofdpersonen uit de reportages van toen te traceren, want de persoonlijke verhalen die mensen hen destijds vertelden maakten grote indruk. Nog altijd hebben die ervaringen de makers niet losgelaten. Nu, twintig jaar later, keren ze terug naar Pristina, de hoofdstad van Kosovo. Hermans en Maat laten beelden van vroeger zien en halen herinneringen op.

Diepe wonden
Bij hun terugkeer wordt het Hermans en Maat duidelijk dat het conflict in Kosovo nog altijd diepe wonden nalaat in de levens van de inwoners. Nog elke dag denken zij terug aan de dierbaren die ze zijn verloren in de strijd, en dat roept nog altijd emoties op. Ondanks alle ellende is er toch ruimte voor hoop, houvast én gastvrijheid.

De documentaire Weerzien in Pristina is op zondag 5 juli om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Weerzien in Pristina terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Indringende documentaire Weerzien in Pristina zondagavond te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV