Hartverscheurende film Cast Away zie je donderdag op Spike

Hartverscheurende film Cast Away zie je donderdag op Spike
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Tom Hanks is een fantastische acteur, maar een echte method actor kunnen we hem niet noemen. Voor zijn rol in Cast Away vroeg hij echter wél het uiterste van zichzelf, onder meer door maar liefst 25 kilo te verliezen voor de opnames. De film is donderdag te zien op Spike en je kunt Cast Away streamen via onder meer Videoland.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Cast Away gaat over Chuck Noland (gespeeld door Hanks), die als manager bij het koeriersbedrijf FedEx werkzaam is. Zijn hectische en overvolle leven wordt abrupt onderbroken wanneer hij na een vliegtuigcrash aanspoelt op een onbewoond eiland. Terwijl zijn naasten in de veronderstelling leven dat Chuck dood is, bedenkt hij manieren om te overleven. Hij leert met de situatie om te gaan en raakt zelfs bevriend met een volleybal. Na enkele jaren op het eiland vast te hebben gezeten, besluit Chuck een vlot te bouwen en de oversteek naar huis te wagen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met de release van Cast Away liet Tom Hanks zien dat hij na de jaren negentig, een zeer succesvol decennium voor de acteur, nog lang niet klaar was. Voor deze film kreeg Hanks alweer zijn vijfde Oscarnominatie voor Beste Acteur (na Big, Philadelphia, Forrest Gump en Saving Private Ryan), maar de winst ging uiteindelijk naar Russell Crowe (Gladiator). Niettemin zet Hanks een uitmuntende rol neer: hij moet de film bijna in zijn eentje dragen en hij slaagt er op fantastische wijze in om de kijker mee te nemen in zijn wanhoop.

Wilson
Speciale aandacht moet ook uitgaan naar het 'samenspel' tussen Hanks en de volleybal Wilson, wat een aantal bijzondere scènes - en ook het meest hartverscheurende moment van de film - oplevert. Naast de sublieme rol van Hanks mag ook de fantastische, aangrijpende muziek van Alan Silvestri niet onvermeld blijven. Cast Away was opnieuw een samenwerking van Hanks met regisseur Robert Zemeckis, met wie hij ook Forrest Gump maakte. Op het moment dat Hanks bezig was met zijn strenge dieet om 25 kilo af te vallen, regisseerde Zemeckis de succesvolle horrorfilm What Lies Beneath.

Cast Away (2000) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op donderdag 10 december om 22.45 uur te zien op Spike. Genre: avontuur, drama. Speelduur: 143 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Hartverscheurende film Cast Away zie je donderdag op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV