Docuserie Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat start maandag op NPO 2

Docuserie Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat start maandag op NPO 2
25 jaar na de gruwelijke gebeurtenissen

Kijktip :

Vanaf maandag 6 juli is de heftige documentaireserie Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat te zien op NPO 2. In deze serie gaat Coen Verbraak in gesprek met negen 'Dutchbatters' die betrokken waren bij de val van Srebrenica in juli 1995. Ook bataljonscommandant Thom Karremans komt aan het woord.

Genocide
In juli 1995 werd het Nederlandse bataljon Dutchbat naar Joegoslavië gestuurd om namens een VN-missie de strijdende partijen in het land uit elkaar te houden. Terwijl de Nederlandse militairen aanwezig waren, konden ze niet verhinderen dat het Bosnisch-Servische troepen duizenden moslimmannen vermoorden in een gruwelijke genocide.

Impact
In de documentaireserie Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat gaat Coen Verbraak in gesprek met Dutchbatters om terug te blikken op de dramatische gebeurtenissen van toen en de impact ervan op hun verdere leven. Direct na de laatste uitzending, op woensdag 8 juli, praat Özcan Akyol live na over de driedelige serie met Verbraak en twee oud-Dutchbatters uit de documentaire.

De driedelige documentaireserie Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat is van maandag 6 tot en met woensdag 8 juli dagelijks om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt de afleveringen van Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docuserie Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat start maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV