Vrijdag in Op1: Janine Abbring over nieuw seizoen Zomergasten en meer

Vrijdag in Op1: Janine Abbring over nieuw seizoen Zomergasten en meer
De gasten van vrijdag 3 juli

Kijktip :

Vanavond is interviewer Janine Abbring te gast in Op1 om te vertellen over het nieuwe seizoen van Zomergasten, dat op 19 juli begint. Verder onder meer Coen Verbraak en twee Dutchbatters over de val van Srebrenica, 25 jaar geleden.

Tekst gaat door onder video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 3 juli

  • Ahmed Aboutaleb is al sinds januari 2009 de burgemeester van Rotterdam. Gisteravond kreeg hij te horen dat de gemeenteraad nóg eens zes jaar met hem verder wil. Vanavond bij Op1 vertelt hij over zijn jaren als burgemeester én kijkt hij naar de toekomst.
  • Op zondag 19 juli begint een nieuw seizoen van Zomergasten, met opnieuw Janine Abbring als interviewer. Gasten zijn onder anderen rapper Typhoon, minister Carola Schouten en viroloog Jaap Goudsmit. Vanavond bij Op1 maakt Janine de laatste gast bekend, en praat ze over haar bezigheden in coronatijd (o.a. bij Zondag met Lubach) en wie haar nieuwe goeroe is.
  • Volgende week is het 25 jaar geleden dat de moslimenclave Srebrenica viel. Het Nederlandse bataljon Dutchbat ondersteunde een VN-missie om de strijdende partijen uit elkaar te houden, maar kon niet verhinderen dat duizenden moslimmannen door Bosnisch-Servische troepen werden vermoord. Journalist Coen Verbraak blikt met betrokken Dutchbatters Remko de Bruijne en Liesbeth Beukeboom terug op de gebeurtenissen van toen en op de impact ervan op hun verdere leven.
  • Dave Roelvink deelde onlangs een video van zijn 'echte tanden'. Hij laat namelijk facings zetten en heeft van zichzelf stompjes. Deze video bleef niet onopgemerkt. Maar je eigen, gezonde gebit weg laten slijpen in ruil voor hagelwitte tanden, is dat wel zo verstandig? Zijn broer Donny Roelvink praat erover samen met tandarts Jan Willem Vaartjes en mondhygiënist Melek Atas.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Janine Abbring over nieuw seizoen Zomergasten en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV