Romantische filmklassieker An Officer and a Gentleman maandag te zien op Net 5

Romantische filmklassieker An Officer and a Gentleman maandag te zien op Net 5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Met de release van de kaskraker An Officer and a Gentleman, maandag te zien op Net 5, werd acteur Richard Gere in 1982 in één klap de populairste heartthrob van de jaren tachtig. Deze status gaf hij acht jaar later nog meer cachet gaf met de film Pretty Woman. Je kunt An Officer and a Gentleman streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Verbitterd door de dood van zijn moeder, besluit de eenling Zack Mayo (gespeeld door Gere) een officiersopleiding te volgen op de marinebasis van Port Rainier. Tijdens de bikkelharde opleiding sluit hij vriendschap met Sid Worley (David Keith), een jongen die in het leger zit om zijn familietraditie in ere te houden. Het tweetal maakt er kennis met Paula (Debra Winger) en Lynette (Lisa Blount), twee fabrieksarbeidsters die hopen een officier aan de haak te kunnen slaan om op die manier te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur.

Internationale doorbraak
Vóór An Officer and a Gentleman speelde Richard Gere al in enkele opvallende films, zoals het fantastische Days of Heaven (1978) en het opmerkelijke American Gigolo (1980). Met deze film beleefde hij echter zijn internationale doorbraak: Gere was een filmster waar we niet meer omheen konden. An Officer and a Gentleman was één van de grootste kaskrakers van 1982 en betekende ook een grote stap voorwaarts in de carrière van tegenspeelster Debra Winger, die eerder al succes boekte met Urban Cowboy (1980). Zij zou een jaar later naar nog grotere hoogtes stijgen met Terms of Endearment (1983).

Oscarsucces
Voor een redelijk conventioneel romantisch drama was het succes van An Officer and a Gentleman bij de jaarlijkse Oscaruitreiking ook opvallend. De film werd genomineerd voor maar liefst zes beeldjes, waaronder die voor Beste Actrice (Winger) en Beste Originele Scenario. Uiteindelijk won de film twee beeldjes. Louis Gossett jr. werd beloond voor zijn prachtige bijrol (waarmee hij pas de derde zwarte Amerikaan was die een Oscar won, na Hattie McDaniel en Sidney Poitier) en de enorme hit 'Up Where We Belong' kreeg de prijs voor Beste Originele Liedje.

An Officer and a Gentleman (1982) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op maandag 6 juli om 22.40 uur te zien op Net 5.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Romantische filmklassieker An Officer and a Gentleman maandag te zien op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV