Gaan Renze Klamer en Fidan Ekiz samen een nieuwe versie van DWDD presenteren?

Gaan Renze Klamer en Fidan Ekiz samen een nieuwe versie van DWDD presenteren?
Geruchten over nieuwe talkshow in het najaar

Nieuws :

Nu Margriet van der Linden de zomerstop van M heeft ingeluid, valt er een grote talkshowleegte aan het begin van de avond op NPO 1. Er gaan geruchten dat dit gat later dit jaar afwisselend opgevuld gaat worden door M én een andere talkshow. Het nieuwe praatprogramma wordt naar verluidt gepresenteerd door Fidan Ekiz en Renze Klamer.

UPDATE: Renze Klamer bevestigt dat er een nieuwe talkshow in de maak is.

De nieuwe Jeroen Pauw?
Presentator Klamer was gisteravond (3 juli) te zien als host van het nieuwe programma Op vrijdag, waarin hij twee bekende gasten ontvangt voor een gesprek dat niet over de actualiteit gaat. Voor een primetime-programma op NPO 1 begon Op vrijdag teleurstellend, met slechts 437.000 kijkers. Niettemin lijkt Klamer een talent voor de toekomst te zijn: volgens het AD sprong hij eruit tijdens het opnemen van de pilots voor de nieuwe talkshow. Zal hij opstaan als de nieuwe Jeroen Pauw?

Andere kandidaten
Omroep BNNVARA was naarstig op zoek naar een nieuw presentatieduo voor een talkshow, om het tijdslot tussen 19.00 uur en 20.00 uur te behouden. Er werd een proefaflevering gemaakt met Op1-presentatrice Sophie Hilbrand en Tim Hofman, en Klamer nam ook een keer plaats naast NOS Journaal-presentatrice Simone Weimans. Ook andere omroepen deden een gooi: AVROTROS probeerde het met Splinter Chabot, Roos Moggré en Dionne Stax, de EO testte met Kefah Allush.

NSB-gedrag
Met de talkshow komt Klamer plotseling in de A-categorie van presentatoren bij de publieke omroep, nadat hij eerder ervaring had opgedaan bij het programma Na het nieuws (op het themakanaal NPO 1 Extra). Ekiz kennen we al langer: zij was tafeldame bij De wereld draait door, maakte de documentaireserie Vrouw op Mars en stond onlangs volop in de spotlights. Ze presenteert Op1 sinds enkele maanden op zondagavond samen met Jeroen Pauw en afgelopen week (28 juni) beschuldigde ze Arie Boomsma in de talkshow van "NSB-gedrag".

De nieuwe talkshow van BNNVARA, die waarschijnlijk vanaf augustus te zien zal zijn, moet nog bevestigd worden. Zodra het nieuws definitief is en ook bekend is hoe het programma gaat heten, lees je het op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV