Taalquiz De S.P.E.L.show vanaf dinsdag 7 juli weer te zien op NPO 1

Taalquiz De S.P.E.L.show vanaf dinsdag 7 juli weer te zien op NPO 1
Astrid Joosten presenteert kennisquiz

Kijktip :

Vanaf dinsdag 7 juli is de taalquiz De S.P.E.L.show weer terug op televisie. Astrid Joosten is nog altijd de presentatrice van dienst; zij legt drie bekende Nederlanders en een alfabet van onbekende Nederlanders (dat is gehalveerd vanwege de coronamaatregelen) het vuur aan de schenen met lastige taalvragen.

Verschillende rondes
De drie BN'ers spelen tegen het (gehalveerde) alfabet van onbekende Nederlanders - zij nemen nu elk twee letters van het alfabet voor hun rekening. In drie rondes wordt hun kennis over spelling, spreekwoorden en grammatica uitvoerig getest. Dat blijkt soms een stuk lastiger dan in eerste instantie werd gedacht. Na de drie rondes speelt de beste BN'er tegen de beste onbekende Nederlander.

Deelnemers
In de eerste aflevering bestaat het trio bekende Nederlanders uit cabaretier Najib Amhali, actrice Annick Boer en tv-persoonlijkheid en voormalig politiefuctionaris Ellie Lust. Zij strijden in een lege studio (publiek is nog niet toegestaan) tegen de onbekende Nederlanders. In de komende weken komen ook onder anderen presentatrice Dieuwertje Blok, zanger Jeangu Macrooy en actrice Lies Visschedijk langs voor een taalspelletje.

Het nieuwe seizoen van De S.P.E.L.show is vanaf dinsdag 7 juli wekelijks rond 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt alle afleveringen van De S.P.E.L.show terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Taalquiz De S.P.E.L.show vanaf dinsdag 7 juli weer te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV