Vanavond op tv: docuserie over Srebrenica, start detectiveserie A Confession en meer

Vanavond op tv: docuserie over Srebrenica, start detectiveserie A Confession en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 6 juli

Kijktip :

Het is deze week vijfentwintig jaar geleden dat de moslimenclave Srebrenica ten val kwam. Een zwarte bladzijde in de Nederlandse militaire geschiedenis, waar Coen Verbraak op terugblikt in een docuserie. Verder onder meer de start van de detectiveserie A Confession. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 6 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: De wereld spoelt terug

NPO 1
NPO 1
19:00 uur

Deze week zendt NPO 1 vijf werkdagen om 19:00 uur compilatie-afleveringen van De wereld draait door uit onder de titel "De wereld spoelt terug", met de muzikale hoogtepunten uit de 15 jaar die het programma heeft bestaan. In de eerste aflevering een overzicht van Nederlandstalige muziek. Met gesprekken en optredens van Ilse DeLange, Barry Hay en Anouk zoals je ze zelden hoort. Allemaal zingen ze, meestal voor het eerst, in het Nederlands.


Nieuw: Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat

NPO 2
NPO 2
20:30 uur

25 jaar na de val van de moslimenclave Srebrenica in Bosnië spreekt journalist en historicus Coen Verbraak met negen betrokken Dutchbatters, onder wie bataljonscommandant Thom Karremans, in de docuserie Srebrenica - de machteloze missie van Dutchbat. Het Nederlandse bataljon Dutchbat ondersteunde toentertijd een VN-missie om de strijdende partijen uit elkaar te houden, maar kon niet verhinderen dat duizenden moslimmannen door Bosnisch-Servische troepen werden vermoord.


Drama/thriller: Patriots Day

Veronica
Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de zenuwslopende thriller Patriots Day te zien. Patriots Day volgt de gebeurtenissen rondom de bomaanslag tijdens de Boston Marathon in 2013. Na de aanslag werkte politiecommissaris Ed Davis (gespeeld door John Goodman) nauw samen met de FBI. Samen met zijn team deden ze onderzoek naar de aanslag en joegen ze de daders op. Ook met Mark Wahlberg, Kevin Bacon, Michelle Monaghan en J.K. Simmons.


Nieuw: De 100

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Voor het nieuwe EO-programma De 100 gaat Bert van Leeuwen een jaar lang een groep mensen volgen die op de wachtlijst staat voor orgaan- of weefseltransplantatie. Vanavond is de introductie-aflevering, het vervolg van het programma volgt in 2021. Met de nieuwe donorwet, die op 1 juli is ingegaan, is er hoop op meer orgaandonoren in ons land. De deelnemers wachten soms al jaren op een geschikte donor. In de introductie-aflevering komen de mensen voor het eerst bij elkaar en vertellen ze hun verhaal.


Nieuw: A Confession

NPO 2
NPO 2
22:20 uur

Tijdens de detectivezomer van de NPO is vanaf vanavond zes dagen achter elkaar de Britse detective A Confession te zien. De afleveringen zijn elke avond rond 22:20 uur te zien op NPO 2. De familie van Sian O'Callaghan maakt zich ongerust als zij na een avondje stappen niet meer thuiskomt. De politie van het bureau Gablecross, onder leiding van inspecteur Steve Fulcher, begint een grootscheepse zoektocht om haar terug te vinden.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: docuserie over Srebrenica, start detectiveserie A Confession en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV