Nieuw seizoen Blowing Up History begint dinsdag op Discovery

Nieuw seizoen Blowing Up History begint dinsdag op Discovery
Verrassende kijk op de geschiedenis

Kijktip :

Vanaf dinsdag 7 juli is het nieuwe seizoen van het reportageprogramma Blowing Up History te zien op Discovery. Hierin wordt een verrassende kijk op de geschiedenis van beroemde bouwwerken gegeven. Ook de verhalen van andere historische objecten komen veelvuldig aan bod.

Pisa
Kijkend naar eeuwenoude gebouwen doemen vaak onbeantwoorde vragen op. Waarom staat de toren van Pisa eigenlijk scheef? Wat was de reden voor de bouw van de Muur van Hadrianus, die de Romeinen in Noord-Engeland neerzetten? En wat is het echte verhaal achter de 'verdwenen' bunker van Adolf Hitler?

Computeranimaties
De makers van Blowing Up History proberen de antwoorden op deze vragen te vinden door de iconische plekken met behulp van geavanceerde computeranimaties 'op te blazen'. Het geeft je een kijkje onder én achter de virtuele brokstukken, waardoor de geschiedenis van de gebouwen letterlijk wordt blootgelegd. Archeologen doen verslag van wat ze tegenkomen.

Het nieuwe seizoen van Blowing Up History is vanaf dinsdag 7 juli wekelijks om 21.30 uur te zien op Discovery. Lees hier op welk kanaal Discovery te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Blowing Up History begint dinsdag op Discovery of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV