Geweldige actiecomedy Lethal Weapon dinsdag te zien op Veronica

Geweldige actiecomedy Lethal Weapon dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

In de jaren tachtig was de buddy movie een zeer populair filmgenre, en combinaties in alle soorten en maten kwamen voorbij. De meest iconische én populaire versie van het stel was de combinatie Mel Gibson/Danny Glover in Lethal Weapon. Deze film is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Lethal Weapon streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Het noodlot brengt politieagenten Martin Riggs (gespeeld door Gibson) en Roger Murtaugh (Glover) bij elkaar in een ingewikkelde zaak, waarin moord, zelfmoord en een grootschalige internationale drugssmokkelbende de hoofdrol vertegenwoordigen. Riggs is een gevaarlijke waaghals door zijn doodsverachting en expertise als het gaat om het ombrengen van zijn tegenstanders. Murtaugh wil niets liever dan op korte termijn met pensioen gaan en genieten van zijn gezin. Om te overleven in de strijd tegen het kwaad hebben de twee elkaar echter hard nodig.

Hilarisch en meeslepend
Bij een actiecomedy ontstaat altijd het risico dat één van de twee genres de overhand krijgt. Geweldige actiescènes worden dan afgewisseld met slappe en niet-grappige humor, of hilarische situaties worden ruw onderbroken door slecht uitgevoerde actie. Regisseur Richard Donner weet de balans in Lethal Weapon echter perfect in evenwicht te houden, waardoor de film zowel hilarisch als meeslepend is. Dat is voor een groot deel te danken aan het samenspel tussen Gibson en Glover; vooral die laatste heeft een aantal hilarische oneliners, zoals het beroemde "I'm too old for this shit".

Enorm succes
Lethal Weapon werd dan ook een enorm internationaal succes, wat wellicht ook te maken heeft met het feit dat Mel Gibson op dat moment één van de grootste filmsterren ter wereld was; hij was dankzij de Mad Max-films uitgegroeid tot een fenomeen. Het succes van deze eerste film vormde de aanleiding voor niet minder dan drie vervolgen, waarvan vooral het tweede deel ook zeer de moeite waard is. In die film zorgt de toevoeging van de hyperactieve Joe Pesci voor vers bloed. De franchise leverde uiteindelijk ook een populaire serie op, die nog altijd te zien is op SBS 9.

Lethal Weapon (1987) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op dinsdag 7 juli om 20.30 uur te zien op Veronica.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Geweldige actiecomedy Lethal Weapon dinsdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV