Inez Weski in Zomergasten 2020 aflevering 2: wie is deze advocate?

Inez Weski in Zomergasten 2020 aflevering 2: wie is deze advocate?
Op 26 juli te gast in tweede aflevering

Nieuws :

In de tweede aflevering van Zomergasten 2020 is advocate Inez Weski te gast bij Janine Abbring voor een avondvullend gesprek. Wie is deze ervaren advocate, die al meer dan veertig jaar in het vak zit en tot de meest herkenbare strafpleiters van Nederland behoort?

Bekijk hier het complete overzicht met alle Zomergasten van 2020.

Ridouan Taghi
Weski is al jaren een veelgeziene gast in talkshows op televisie, maar ondertussen blijft ze ook opzien baren met haar werkzaamheden. Zo fungeert ze momenteel onder meer als de raadsvrouw van Ridouan Taghi, de beruchtste crimineel van Nederland en de hoofdverdachte in het enorme Marengo-proces. Verder verdedigt ze de Surinaamse president en veroordeeld drugshandelaar Desi Bouterse en de van oorlogsmisdrijven en wapenhandel verdachte Guus Kouwenhoven.

Taal en privacy
Twee onderwerpen kenmerken de belangstelling van Weski: kunst en privacy. Als kind las ze de Russische Bibliotheek, waaraan ze een levenslange passie voor taal overhield. Haar pleidooien kenmerken zich dan ook door lange, kleurige zinnen en scherp debatteren ligt in de aard van Weski. Een ander belangrijk thema in haar leven is privacy. Ze houdt haar privéleven graag buiten beschouwing en ook beroepshalve is ze een groot voorvechter van privacy en geheimhouding.

Sluiproute
Tegenover de VPRO laat Weski weten: "Ik hoop de kijker mee te kunnen nemen op een trektocht, soms sluiproute, als woudloper door de oneindige met kreupelhout bezaaide oerbossen van de oorsprong van het recht, van de rede, van de hoop, dwars door de moerassen en mijnenvelden van de bevochten belangen, de wraak, de onlusten en haat. [...] Een tocht, begeleid door nostalgie, relativiteit en de troost van kunst, muziek en de schoonheid en kracht van de natuur."

De aflevering van Zomergasten met advocate Inez Weski is op zondag 26 juli om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Inez Weski in Zomergasten 2020 aflevering 2: wie is deze advocate? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV