Carola Schouten in Zomergasten 2020 aflevering 5: wie is deze politica?

Carola Schouten in Zomergasten 2020 aflevering 5: wie is deze politica?
Aflevering met Schouten is 16 augustus te zien op NPO 2

Nieuws :

Op zondag 16 augustus is het de beurt aan ChristenUnie-politica Carola Schouten om aan te schuiven in Zomergasten, waar ze een avondvullend gesprek zal voeren met presentatrice Janine Abbring. Maar wie is deze minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit eigenlijk?

Bekijk hier het complete overzicht met alle Zomergasten van 2020.

Ingewikkelde dossiers
De laatste tijd is het boerenprotest weer in alle hevigheid opgelaaid, en de pijlen richten zich hoofdzakelijk op minister Carola Schouten. Zij krijgt in haar functie te maken met ingewikkelde dossiers en moeilijke keuzes. Zo werden duizenden bouwprojecten stilgelegd als gevolg van een rechterlijke uitspraak over stikstofuitstoot en las ze in een rapport van de commissie Remkes dat er nog veel meer aan de stikstofemissie gedaan moet worden. Bovendien zit Schouten als vicepremier bij alle belangrijke overlegmomenten van het kabinet.

Coronacrisis
Op die manier kon Schouten ook van dichtbij zien hoe de coronacrisis zich in Nederland voltrok en wat het kabinet heeft gedaan om het virus en de bijbehorende economische schade te beteugelen. Door haar belangrijke rol in het kabinet groeit ze steeds meer uit tot een boegbeeld van de ChristenUnie. Al in 2011 werd ze door de parlementaire journalistiek uitgeroepen tot Politiek Talent van het Jaar en sindsdien is ze uitgegroeid tot een bekend gezicht in de landelijke politiek.

Zware thema's
Tegenover de VPRO zegt Schouten vereerd te zijn met de uitnodiging voor Zomergasten: "Als kijker geniet ik van Zomergasten als een gast mij meeneemt in zijn of haar denkwijze. Ik zie ernaar uit een kijkje te geven in mijn wereld, waar ik van kan genieten, wat mij bezighoudt. Daarbij horen ook zwaardere thema’s zoals ongelijkheid, verantwoordelijkheid, en tegelijkertijd mijn blijvende zoektocht naar vrijheid."

De aflevering van Zomergasten met Carola Schouten is op zondag 16 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Carola Schouten in Zomergasten 2020 aflevering 5: wie is deze politica? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen