Romantische klassieker Jerry Maguire zie je woensdagavond op Net 5

Romantische klassieker Jerry Maguire zie je woensdagavond op Net 5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Tom Cruise kennen we tegenwoordig vooral als actieheld of als drama-acteur, maar de Amerikaanse superster waagt zich zo nu en dan ook aan een romantische film. In 1996 schitterde hij bijvoorbeeld in de klassieker Jerry Maguire. Deze film is woensdag te zien op Net 5 en je kunt Jerry Maguire streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Jerry Maguire werkt als sportmakelaar bij Sports Management International. Hij is knap, charmant en wijdt zich volledig aan zijn klanten. Ook privé gaat het hem voor de wind. In een idealistische bui schrijft Jerry zijn visie over de mankementen van de firma op. Zijn ideeën vallen niet in goede aarde en een week later staat Jerry op straat. Nu hij alles kwijt is, moet Jerry opnieuw beginnen. Gelukkig kan hij rekenen op de steun van Rod Tidwell, de enige klant die Jerry trouw blijft, en Dorothy Boyd, een alleenstaande moeder die haar baan als boekhoudster opgeeft voor een onzekere toekomst bij haar nieuwe baas.

Ontroerend én grappig
Regisseur Cameron Crowe weet met Jerry Maguire precies de juiste balans te vinden tussen ontroerende en grappige momenten. Voor beide elementen zet hij verschillende acteurs in: Cuba Gooding jr., die een Oscar kreeg voor zijn bijrol, zorgt voor de meeste hilarische scènes en Renée Zellweger, die met deze film wereldwijd doorbraak, schittert in een aantal aangrijpende stukken. Wie kent haar beroemde oneliner "You had me at hello" niet? Ondertussen beweegt Tom Cruise zich met speels gemak tussen de serieuze en de luchtige scènes.

Enorm succes
Dankzij de status van Tom Cruise, die in 1996 op de toppen van zijn roem was, werd Jerry Maguire een enorm succes. Het was één van de grote kaskrakers van het jaar en ook het Oscarcomité kon de productie wel waarderen: naast de Oscar voor Gooding jr. kreeg Jerry Maguire nóg vier Oscarnominaties, waaronder voor Beste Film en Beste Acteur (Cruise). Ook nu nog behoort de film tot de meest iconische romantische klassiekers van de jaren negentig, waarmee het zich mag scharen tussen Ghost, Sleepless in Seattle en Notting Hill.

Jerry Maguire (1996) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op woensdag 8 juli om 22.35 uur te zien op Net 5.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Romantische klassieker Jerry Maguire zie je woensdagavond op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV