Hilarische actiecomedy Rush Hour woensdag te zien op Veronica

Hilarische actiecomedy Rush Hour woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Jackie Chan was al jaren een grote filmster in Azië, maar met de actiecomedy Rush Hour maakte hij eindelijk de overstap naar Hollywood. De film werd een enorm succes en is ook ruim twintig jaar later nog fantastisch. Deze actiecomedy is woensdag te zien op Veronica en je kunt Rush Hour streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
In de laatste nacht dat Hong Kong onder Britse leiding valt, voorkomt inspecteur Lee (gespeeld door Chan), een goede vriend van Consul Han Solon, dat een aantal historische Chinese stukken uit het land wordt gesmokkeld. Twee jaar later neemt de criminele Juntao wraak en ontvoert de dochter van Consul Han in de Verenigde Staten. Deze vertrouwt het vinden van zijn dochter niet aan de FBI toe en besluit zijn oude vriend inspecteur Lee om hulp te vragen, maar die wordt opgescheept met de hyperactieve detective James Carter (Chris Tucker).

Buddy cop movie
Rush Hour is één van de populairste buddy cop movies aller tijden, het genre waarin twee agenten tegen wil en dank aan elkaar gekoppeld worden en uiteindelijk naar elkaar toe groeien. Zoals gezegd maakte Chan hiermee een succesvol uitstapje naar Hollywood: Rush Hour bracht zo'n 250 miljoen dollar in het laatje en kreeg twee vervolgen. Een waarschuwing is echter wel op zijn plek: voor mensen die niet van overdreven hyperactieve acteurs houden, is Rush Hour echt een brug te ver - want Chris Tucker stort zich vol overgave op zijn rol en dat kan behoorlijk op de zenuwen gaan werken.

Rush Hour (1998) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op woensdag 8 juli om 22.45 uur te zien op Veronica.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Hilarische actiecomedy Rush Hour woensdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV