Prachtig filmdrama The Son's Room (La Stanza del Figlio) donderdag op Canvas

Prachtig filmdrama The Son's Room (La Stanza del Figlio) donderdag op Canvas
Aangrijpende film over overleden zoon

Kijktip :

De Italiaanse regisseur Nanni Moretti is één van de beste filmmakers die het Zuid-Europese land de afgelopen dertig jaar heeft voortgebracht. Tot de hoogtepunten uit zijn oeuvre behoort het prachtige en aangrijpende filmdrama The Son's Room (originele titel: La Stanza del Figlio), donderdag te zien op Canvas.

Het verhaal
The Son's Room gaat over de psycholoog Giovanni, een man van middelbare leeftijd. Hij gaat altijd graag een stukje joggen met zijn zoon Andrea en hun leven is ogenschijnlijk perfect: het gezin heeft het goed en alles gaat zijn gangetje. Op een dag besluit Andrea echter om het traditionele jogrondje met zijn vader over te slaan, om in plaats daarvan te gaan duiken met zijn vrienden. Wanneer Giovanni terugkeert van een noodbezoek wacht hem thuis een onaangename verrassing, die het leven van hem en zijn gezin ingrijpend verandert.

Ontroerend en schokkend
Met deze prachtige film vertelt regisseur Moretti, die zelf ook de rol van Giovanni voor zijn rekening neemt, een ontroerend en schokkend verhaal. Hij laat zien hoe verschillende familieleden zeer verschillend kunnen reageren op een tragische gebeurtenis en stuwt de hele cast naar grote hoogten. De film ontving de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes en werd bij de David di Donatello Awards (de Italiaanse Oscars) genomineerd voor maar liefst twaalf prijzen. Hiervan werden er drie gewonnen: Beste Film, Beste Actrice (Laura Morante) en Beste Muziek (Nicola Piovani).

The Son's Room (2001) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op donderdag 9 juli om 21.00 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Prachtig filmdrama The Son's Room (La Stanza del Figlio) donderdag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV