Romantische comedyklassieker Four Weddings and a Funeral donderdag op Net 5

Romantische comedyklassieker Four Weddings and a Funeral donderdag op Net 5
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Op donderdagavond kun je er eens lekker voor gaan zitten bij Net 5, want na Notting Hill (20.30 uur) is er om 23.05 uur nóg een romantische comedyklassieker te zien met Hugh Grant: Four Weddings and a Funeral. Het was de grote doorbraak van de acteur - en vele andere Britse acteurs en actrices. Je kunt Four Weddings and a Funeral streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Charles (gespeeld door Grant) is een zelfverzekerde Britse vrijgezel die de vrouw van zijn dromen (Andie MacDowell) ontmoet op het huwelijk van een vriend. Hij moet zijn hoop op een langdurige en vruchtbare relatie echter snel opbergen: ze keert de dag daarna terug naar de Verenigde Staten. Ze blijven elkaar tegen het lijf lopen op de trouwfeesten van hun vrienden, maar telkens is er wel iets wat een passionele relatie in de weg staat. Terwijl al zijn vrienden in het huwelijksbootje stappen, vraagt Charles zich af of hij ooit voor het altaar zal staan.

Doorbraak
Four Weddings and a Funeral vormde in vele opzichten een doorbraak. Hugh Grant behoorde in één klap tot de grootste filmsterren van de jaren negentig en in de jaren erna vonden talloze Britse comedy's een groot internationaal publiek - iets dat voor Four Weddings and a Funeral eigenlijk zelden het geval was. De film introduceerde het werk van scenarist Richard Curtis ook aan een groot publiek. Hij was later verantwoordelijk voor de scenario's van Notting Hill, Bridget Jones's Diary, Love Actually en About Time, om er maar een paar te noemen.

Oscars
Als klap op de vuurpijl werd Four Weddings and a Funeral begin 1995 genomineerd voor twee Oscars: Beste Film en Beste Originele Scenario. De film had echter stevige concurrentie, want 1994 was ook het jaar van onverwoestbare klassiekers als Forrest Gump, Pulp Fiction en The Shawshank Redemption. De Britse comedy ging dus met lege handen naar huis, maar toch had het bereikt wat veel andere Britse romantische comedy's niet wisten te bereiken. Nog altijd geldt de film als het startschot voor een gouden periode voor de Britse cinema.

Four Weddings and a Funeral (1994) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op donderdag 9 juli om 23.05 uur te zien op Net 5.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Romantische comedyklassieker Four Weddings and a Funeral donderdag op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV