Vrijdag 10 juli in Reizen Waes Europa: Tom Waes bezoekt IJsland

Vrijdag 10 juli in Reizen Waes Europa: Tom Waes bezoekt IJsland
Meest gedenkwaardige aflevering ooit?

Kijktip :

Sinds afgelopen vrijdag (3 juli) herhaalt de NPO het vorige seizoen van Reizen Waes, waarin de Vlaamse presentator Tom Waes naar opmerkelijke plekken in Europa trok. Op 10 juli is de aflevering te zien die hem het meest zal bijblijven. Waes' trip naar IJsland behoort tot de gedenkwaardigste die hij heeft gemaakt.

Dorpje
Waes heeft IJsland al lang op zijn lijst met bestemmingen staan en nu is het eindelijk zover: hij vliegt naar het eiland in de Atlantische Oceaan. Waes kiest echter niet voor de meest voor de hand liggende bestemmingen. Hij laat hoofdstad Reykjavik en de beroemde gletsjers links liggen en besluit in plaats daarvan het piepkleine dorpje Mjoifjördur te bezoeken. Dit bezoek laat hem vervolgens niet meer los.

Afgesloten
Het dorpje ligt ver weg van de bewoonde wereld, in het noordoosten van IJsland. Het plaatsje telt slechts elf inwoners, die door het barre weer op het eiland acht maanden per jaar zijn afgesloten van de rest van het land. Na een helse tocht weet Waes het dorp te bereiken, maar al snel doet hij een schokkende ontdekking: het gaat er helemaal niet goed.

Reizen Waes Europa is elke vrijdag om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Reizen Waes terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag 10 juli in Reizen Waes Europa: Tom Waes bezoekt IJsland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV