Vanavond op tv: concert André Rieu in Melbourne, docu over David Bowie en meer

Vanavond op tv: concert André Rieu in Melbourne, docu over David Bowie en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 juli

Kijktip :

Vanavond zendt de NPO voor de laatste keer een concert van André Rieu uit en deze week is dat zijn best bezochte concert aller tijden, dat hij gaf in Melbourne. Verder onder meer een prachtige documentaire over David Bowie. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 9 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Romantische komedie: Notting Hill

NET 5
20:30 uur

Op Net 5 is vanavond de klassieke romantsiche comedy Notting Hill te zien, met Julia Roberts en Hugh Grant in de hoofdrollen. Het verhaal gaat over de beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott, die per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegenkomt. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met één van de populairste vrouwen van de wereld blijkt voor William niet gemakkelijk.


Slot: Opstandelingen

NPO 2
20:35 uur

In de laatste aflevering van Opstandelingen onderzoekt Sophie Hilbrand de kwestie 'Het Hek van de Hemkade'. Elvira Guilazova woont met haar moeder achter een hek op de Hemkade in Zaanstad. Hoewel zij eigenaar zijn van hun woning, probeert een grote ondernemer hen daar weg te krijgen. Hij heeft een groot hek geplaatst en alleen hij kan het openen. Er spelen zich intimidaties, pesterijen en onwettige zaken af, waarbij de gemeente een rol speelt. Elvira vecht terug.


Start herhalingen: MINDF*CK

NPO 1
20:35 uur

De komende donderdagen herhaalt NPO 1 een aantal afleveringen van het illusieprogramma MINDF\CK. Hierin combineert illusionist en arts Victor Mids zijn fascinatie voor wetenschap met illusies om te laten zien op wat voor manieren je hersenen voor de gek te houden zijn. In deze aflevering laat Victor zien hoe je iets kunt proeven zonder het te eten en belandt hij in de gevangenis met politiewoordvoerster Ellie Lust.


Concert: André Rieu in Melbourne

NPO 1
21:25 uur

Vanavond is de laatste van een reeks van concerten van violist André Rieu op NPO 1. Dit keer het drukst bezochte concert ooit van André Rieu, dat hij gaf in Melbourne. André Rieu kwam, zag en won de harten van Melbourne. Hij schreef geschiedenis. Zijn concert in de Telstra Dome in Melbourne op zaterdag 15 november, brak een record met een bezoekersaantal van bijna 39 duizend. Dit werd dan ook meteen het drukst bezochte concert ooit van André Rieu, waar ook ter wereld.


Docu: David Bowie: Finding Fame

Canvas
22:34 uur

Aan de hand van uniek archiefmateriaal en talrijke geluidsfragmenten van David Bowie zelf vertelt regisseur Francis Whately in de documentaire David Bowie: Finding Fame het ontroerende verhaal over Bowies opkomst, die in de tienerjaren weinig glorieus verloopt. David Jones (zijn oorspronkelijke naam) verandert voortdurend van band en imago, maar waardering en persoonlijk geluk blijven die eerste jaren uit. Bowie probeert al vroeg van alles uit om "wereldberoemd te worden".Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: concert André Rieu in Melbourne, docu over David Bowie en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV