Spetterende actiefilm Point Break zie je vrijdag 10 juli op RTL 7

Spetterende actiefilm Point Break zie je vrijdag 10 juli op RTL 7
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

De Amerikaanse regisseur Kathryn Bigelow was in vele opzichten een pionier, want als één van de weinige vrouwen wist zij in Hollywood door te dringen tot het regisseursgilde. Vervolgens leverde ze ook nog eens typische mannenfilms af, zoals Point Break. Deze actiefilm is vrijdag te zien op RTL 7 en je kunt Point Break streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
In Los Angeles is een bende bankovervallers actief die zichzelf The Ex-Presidents noemt. Tijdens hun overvallen dragen ze maskers van de Amerikaanse presidenten Ronald Reagan, Jimmy Carter, Richard Nixon en Lyndon B. Johnson. FBI-agent Johnny Utah (gespeeld door Keanu Reeves) wordt als groentje samen met de ouwe rot Angelo Pappas (Gary Busey) op dit dossier gezet. Pappas is van mening dat de daders surfers zijn en dat is ook het enige aanknopingspunt dat ze hebben. Daarom gaat de jonge agent Johnny Utah undercover om als surfer informatie te achterhalen over The Ex-Presidents.

Uniek spektakel
In de meeste actiefilms vinden de spectaculairste scènes plaats tijdens adrenalineverhogende achtervolgingen, zenuwslopende shoot-outs of keiharde vechtscènes, maar Kathryn Bigelow kiest voor een andere weg. Zij brengt de surfcultuur van de Amerikaanse westkust op schitterende wijze in beeld, inclusief spectaculaire surfbeelden. Daarmee verwierf Point Break zich een plekje tussen andere unieke actiefilms en door de jaren heen groeide het uit tot een cultfilm, mede dankzij het vrouwelijke perspectief van de regisseur op de surfdudes.

Illustere carrière
Point Break fungeerde als een grote doorbraak voor Bigelow, die sindsdien een illustere carrière heeft opgezet. Na deze film maakte ze onder meer Strange Days (1995), Zero Dark Thirty (2012) en Detroit (2017), maar haar grootste succes boekte ze met de oorlogsfilm The Hurt Locker (2009). Dit meesterwerk, over een speciaal team dat bommen ontmantelt in Irak, won de Oscar voor Beste Film. Bovendien won Bigelow, als eerste vrouw ooit, de Oscar voor Beste Regie.

Point Break (1991) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 10 juli om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV