Mark Rutte te gast in extra uitzending van Op1 op zondag 12 juli

Mark Rutte te gast in extra uitzending van Op1 op zondag 12 juli
Jeroen Pauw en Fidan Ekiz presenteren nog één keer samen

Nieuws :

Afgelopen zondag (5 juli) was de - voorlopig - laatste weekenduitzending van Op1 te zien op NPO 1. Althans, dat dacht iedereen: het programma komt nu onverwacht met een extra aflevering op zondag 12 juli, waarin premier Mark Rutte te gast is om voor het eerst exclusief te vertellen over grote kwesties die de afgelopen maanden in Nederland speelden.

Coronavirus
De meest hectische periode uit het premierschap van Rutte begon eind februari, toen het coronavirus de kop opstak in Nederland. In de maanden daarna werd Nederland overspoeld door patiënten en was Rutte wekelijks op televisie te zien met persconferenties en zelfs een nationale tv-toespraak. In Op1 zal de premier op alle aspecten van het virus ingaan: van de uitbraak en de dreigende situatie op de IC's tot het leed in de verpleeghuizen en de maatregelen waarmee het virus werd ingedamd.

Racisme
Ook zal Rutte vertellen over zijn rol en de inzet van Nederland bij de onderhandelingen over het Europese herstelfonds, dat de economie van Europa weer op gang moet brengen. Toen de zorgen omtrent het virus begonnen te liggen, doemde er een ander probleem op: de Black Lives Matter- en antiracisme-beweging. Op de NPO-themadag 'Nederland tegen racisme' zal Mark Rutte ook ingaan op de hevige dicussie over racisme die de afgelopen tijd is opgelaaid.

Presentatie
Voor deze speciale uitzending van Op1 keren presentatoren Jeroen Pauw en Fidan Ekiz nog één keer terug op de zondagavond, om in gesprek te gaan met minister-president Mark Rutte.

De extra uitzending van Op1 is op zondag 12 juli om 22.10 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Mark Rutte te gast in extra uitzending van Op1 op zondag 12 juli of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV