Recensie: Der Fall Collini is indrukwekkend rechtbankdrama met de Duitse 'Tom Cruise'

Recensie: Der Fall Collini is indrukwekkend rechtbankdrama met de Duitse 'Tom Cruise'
Elyas M'Barek in een glansrol

Film :

Vanaf 16 juli gaat de film Der Fall Collini draaien in de Nederlandse bioscopen. Eerlijk is eerlijk: eigenlijk moet je helemaal niets weten van het verhaal, trailer of de inhoud van deze film, dan komt hij het hardste binnen. Indrukwekkend, meeslepend en wrang tot op het bot. Lees hier de (spoilervrije) filmrecensie van Der Fall Collini.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Fabrizio Collini
Het verhaal begint allemaal met de Italiaan Fabrizio Collini. Hij schiet een oude Duitse industrieel dood in een Berlijnse hotelkamer en trapt daarna zijn gezicht tot moes. De man laat zich als een mak schaap in bebloede kleren en schoenen arresteren, maar wil niets zeggen over zijn motief. Caspar Leinen is de jonge advocaat die de zaak aanneemt. Bij het onderzoeken van de zaak komt Caspar een van de grootste gerechtelijke schandalen in de Duitse geschiedenis tegen en een waarheid die niemand wil kennen.

Franco Nero en Elyas M'Barek in de film 'Der Fall Collini'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
De Duitse regisseur Marco Kreuzpainter heeft zich voor zijn nieuwe film gebaseerd op de gelijknamige bestseller van advocaat en auteur Ferdinand von Schirach. Een verrassing en hoge kwaliteit komt uit onverwachte Duitse hoek. Deze slowburner komt langzaam op gang, maar weet de aandacht tot het einde zeer goed vast te houden. Met een degenlijke cast zoals Franco Nero, Jannis Niewöhner, Alexandra Maria Lara een mooie hoofdrol voor knappe acteur Elyas M'Barek. Waarom dit zo meeslepend en goed is, zie je na 123 boeiende minuten. Misdaadliefhebbers gaan van dit rechtbankdrama zeker genieten. Vier sterren.

Cast
Naast Elyas M'Barek (Nightlife) en Franco Nero (Django Unchained) zijn ook Jannis Niewöhner (Mute) en Alexandra Maria Lara (The Reader) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Marco Kreuzpaintner (Sommersturm).

Der Fall Collini (Engelse titel: The Collini Case) is vanaf 16 juli 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien. Genre: Drama, Misdaad. Tijdsduur: 123 minuten. IMDb-score: 7,2.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Der Fall Collini is indrukwekkend rechtbankdrama met de Duitse 'Tom Cruise' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV