Vanavond op tv: filmtoppers Gladiator en Jurassic Park, We Want More aflevering 5 en meer

Vanavond op tv: filmtoppers Gladiator en Jurassic Park, We Want More aflevering 5 en meer
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 10 juli

Kijktip :

Voor de filmliefhebber is het vanavond lastig kiezen, want er staan maar liefst twee toppers in de programmering: Gladiator en Jurassic Park. Verder onder meer de vijfde aflevering van zangwedstrijd We Want More. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 10 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Reizen Waes: IJsland

NPO 3
20:25 uur

NPO 3 herhaalt vanavond de aflevering van Reizen Waes die Tom Waes het meest zal bijblijven. Namelijk die waarin hij naar IJsland reist. Hij wilde het eiland al heel lang bezoeken en toen hij het bestaan ontdekte van het piepklein dorpje Mjoifjördur, liet dat hem niet meer los. Het dorpje ligt ver weg van de bewoonde wereld in het noordoosten van het eiland. Er wonen maar elf mensen die door het barre IJslandse weer acht maanden per jaar zijn afgesloten van de rest van het land.

Avonturenfilm: Jurassic Park

SBS 9
20:30 uur

Op SBS 9 is vanavond filmklassieker Jurassic Park te zien. Wetenschappers slagen er in om dinosauriërs te klonen uit een druppel dino-bloed afkomstig uit een mug. De ondernemende miljonair John Hammond wil de gekloonde dino's aan het publiek laten zien en bouwt daarvoor een gigantisch themapark. Een paar gelukkigen, waaronder een advocaat, een wiskundige, twee dino-experts en Hammonds kleinkinderen zijn die eersten die het park mogen bezoeken.

Historisch drama: Gladiator

Veronica
20:30 uur

Tegelijkertijd zendt Veronica de epische film Gladiator uit. De Romeinse generaal Maximus wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan op het nippertje ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden op brute wijze vermoord. Gladiatorenmeester Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator en al snel begint Maximus te beseffen dat dit wellicht de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

We Want More: aflevering 5

SBS 6
20:30 uur

Vanavond is de vijfde auditie-aflevering van de zangwedstrijd We Want More te zien op SBS6. Ook deze week komen allerlei muziekstijlen voorbij in dit verrassende en afwisselende programma. Met minstens vier van de vijf 'I Want More's' van de jury volgt een plek in de halve finale. Van jong tot oud en van koor tot solist. Iedereen is welkom, welke muziekstijl je ook zingt. Presentatoren Wendy van Dijk en Johnny de Mol ontvangen de deelnemers voor- en achteraf en bekijken de audities met vrienden en familie van de kandidaten.

Op vrijdag: Lieke van Lexmond en Joris Linssen

NPO 1
21:25 uur

In deze aflevering van de talkshow Op vrijdag zijn actrice en presentatrice Lieke van Lexmond en zanger en presentator Joris Linssen te gast bij Renze Klamer. Ze praten over hun guilty pleasures, delen hun verborgen talenten en er is ruimte om een spelletje te spelen. Het programma gaat voorbij aan de actualiteit. Sidekick Noortje Veldhuizen duikt in haar eigen rubriek 'Kantoortje van Noortje' in het leven van de gasten en deelt haar speurwerk op kenmerkende wijze met de kijker.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV