Iconische actiefilm Blade donderdag te zien op SBS9

Iconische actiefilm Blade donderdag te zien op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

Op het moment werkt Marvel aan de introductie van actieheld Blade (gespeeld door Mahershala Ali) in het Marvel Cinematic Universe, maar tot die tijd kunnen we nog genieten van de klassieke Blade-films met Wesley Snipes. De eerste film is op donderdag 28 januari te zien op Veronica en je kunt Blade streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Net voordat Blade ter wereld kwam, werd zijn moeder gebeten door een vampier. Ook door Blade's aderen stroomt vampierbloed. Dit geeft hem onmenselijke krachten, maar maakt hem ook een buitenstaander: hij behoort net zo min tot de mensenwereld als tot de vampierwereld. Blade stelt zich ten doel de mensheid te beschermen tegen de moordenaar van zijn moeder. Samen met de gedreven vampierjager Abraham Whistler begint hij een bloederige kruistocht tegen het opkomende gevaar dat de wereld bebreigt. Ze komen hierbij oog in oog te staan met de leider van de 'vampierwereld', Deaco.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
De Britse regisseur Stephen Norrington koos met Blade voor een route die de latere Marvel-films vermeden: hij vermengde de spetterende actie en een moordend tempo met een flinke scheut horror. Het zorgt voor een zeer volwassen superheldenfilm en het is nog maar de vraag of de remake ook die horrorelementen durft toe te voegen, want daarmee wordt het publiek kleiner. Hoe dan ook, Wesley Snipes is in topvorm in deze film - ook in fysiek opzicht - en het succes van Blade leidde uiteindelijk tot twee vervolgen.

Blade (1998) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op donderdag 28 januari om 20.30 uur te zien op SBS9. Genre: actie, horror. Speelduur: 120 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Iconische actiefilm Blade donderdag te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier