Romantische filmklassieker Titanic zie je maandag op Net 5

Romantische filmklassieker Titanic zie je maandag op Net 5
Ook te zien via onder meer Pathé Thuis

Kijktip :

Vanavond (maandag 13 juli) kun je er eens goed voor gaan zitten. Het liefdessprookje van Jack en Rose krijgt in de film Titanic een verschrikkelijke wending na een aanvaring met een ijsberg. Titanic is maandag om 20.30 uur te zien op Net 5. Daarnaast kun je de film ook streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
Het is 1912 en het grootste schip dat ooit is gebouwd, de Titanic, staat op het punt van uitvaren in Southampton. Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) wint op het laatste moment een ticket met een kaartspel en is net op tijd aan boord. Op het schip ontvouwt zich een complete samenleving, van rijk tot arm. Als arbeider Jack verliefd wordt op de kakkerige Rose (Kate Winslet), lijkt het in eerste instantie een onmogelijke liefde. Langzaam maar zeker groeien de twee echter naar elkaar toe, maar dan heeft 'het onzinkbare schip' een fatale aanvaring met een ijsberg.

Oscarrecords
Titanic sloeg in 1997 in als een bom en was een enorm bioscoop- en Oscarsucces. Nog altijd is het één van de meest verdienende films aller tijden (omzet: zo'n 2,2 miljard dollar), en bij de Oscars brak het alle records. Niet alleen werd het aantal nominaties van All About Eve geëvenaard (veertien), de film kreeg ook daadwerkelijk elf beeldjes, waarmee het op gelijke hoogte kwam met Ben-Hur. Op de lange, zwoele zomeravond kun je genieten van een ruim drie uur durende prachtfilm van regisseur James Cameron, met overdonderende special effects en een hartverscheurend verhaal.

Titanic (1997) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op maandag 13 juli om 20.30 uur te zien op Net 5.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Romantische filmklassieker Titanic zie je maandag op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV