Heftige documentaire The Trial of Ratko Mladic maandag op NPO 2

Heftige documentaire The Trial of Ratko Mladic maandag op NPO 2
Zwarte bladzijde in wereldgeschiedenis

Kijktip :

De Bosnisch-Servische legergeneraal Ratko Mladic werd op 22 november 2017 schuldig bevonden aan genocide en misdaden tegen de menselijkheid en tot levenslang veroordeeld. The Trial of Ratko Mladic volgt zowel de verdediging als de aanklagers tijdens het grootste strafproces sinds het Neurenberg-tribunaal.

Hoofdrolspeler
Mladic was in de jaren negentig van de vorige eeuw één van de beruchtste hoofdrolspelers in de Bosnische oorlog. Zijn naam was synoniem aan de moord op meer dan 7000 moslimmannen en -jongens in Srebrenica in 1995.

Zwarte bladzijde
'The Trial of Ratko Mladic' volgt het proces tegen Mladic van 2012 tot de uitspraak in 2017. Met de volledige toegang die de filmmakers kregen tot zowel de aanklagers en getuigen van destijds als de verdedigers, Mladic' familie en zijn aanhangers in Bosnië, wordt een zwarte bladzijde in de Europese geschiedenis gereconstrueerd.

De documentaire The Trial of Ratko Mladic is op maandag 13 juli om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu The Trial of Ratko Mladic terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heftige documentaire The Trial of Ratko Mladic maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV