Vanavond op tv: Premier Mark Rutte in speciale uitzending van Op1

Vanavond op tv: Premier Mark Rutte in speciale uitzending van Op1
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 12 juli

Kijktip :

Premier Mark Rutte schuift vanavond aan in een speciale uitzending van Op1. Jeroen Pauw en Fidan Ekiz zullen de premier interviewen. Daarnaast is er ook een interressante documentaire te zien, getiteld Bosnian Girl. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 12 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

North Sea Jazz Festival

NPO 2
19:20 uur

NTR

De NTR, North Sea Jazz Festival en het Metropole Orkest slaan de handen ineen in een speciaal concert waarin de rijkdom en diversiteit van North Sea Jazz worden gevierd. Speciaal voor dit concert komt het orkest voor het eerst na de corona-lockdown weer in volledige bezetting bij elkaar op het podium. Ze spelen samen met een aantal nationale en internationale gastartiesten die dit jaar zouden optreden op North Sea Jazz, onder wie Gregory Porter, Ibrahim Maalouf, Benjamin Herman, Michelle David en Akwasi.


Live: De Stelling van Nederland

NPO 1
20:25 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In het live discussieprogramma De Stelling van Nederland wordt vanavond gediscussieerd over racisme. Het is vandaag een NPO-themadag over Nederland tegen racisme. In Rotterdam laat presentator Jort Kelder Nederlanders met elkaar in discussie gaan over de stelling 'Het huidige racismedebat drijft Nederland uit elkaar'. De Stelling van Nederland is een confrontatie tussen mensen uit alle lagen van de samenleving. Ongefilterd, want het programma is live.


Special: Ook Hier. Ervaringen van Racisme

NPO 1
21:30 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

In een speciale, extra lange uitzending van 'Ook Hier. Ervaringen van Racisme' zijn op deze NPO-themadag Nederland tegen racisme de indringende verhalen van gewone Nederlanders over het racisme dat ze meemaken te zien. In deze special ontmoeten vier gasten uit de oorspronkelijke reeks een kijker die reageerde op hun optreden in het programma over racisme.


Ik durf het bijna niet te vragen: zwarte mensen

NPO 3
21:55 uur

Op deze NPO-themadag 'Nederland tegen racisme' zendt NPO 3 een nieuwe aflevering van het programma 'Ik durf het bijna niet te vragen' uit, die in het teken van racisme staat. Zou je liever wit willen zijn? Hoe vaak ben je staande gehouden door de politie? Denken mensen dat je lui bent? In deze speciale aflevering over racisme beantwoorden zwarte mensen vragen over de vooroordelen waar zij dagelijks, op basis van hun huidskleur, mee te maken krijgen.


Op1: interview Mark Rutte

NPO 1
22:10 uur

Premier Mark Rutte is vanavond te gast in een extra uitzending van de talkshow Op1. Om die reden keren Jeroen Pauw en Fidan Ekiz toch nog een keer terug als duo van de zondaguitzending. De minister-president gaat in zijn eerste grote interview sinds het begin van de coronacrisis in op de grote kwesties waar hij de afgelopen maanden mee te maken heeft gehad. Van de uitbraak van het virus en de dreigende situatie op de IC's tot het leed in de verpleeghuizen en de maatregelen waarmee de uitbraak werd ingedamd. Daarnaast vertelt Rutte over zijn inzet bij de onderhandelingen over het herstelfonds dat de Europese economie tijdens de coronacrisis weer op gang moet brengen. Ook zal de premier, op deze NPO-themadag 'Nederland tegen racisme', ingaan op de hevige discussie over racisme die de afgelopen weken is opgelaaid.

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")


Andere Tijden Sport: kleur in Oranje

NPO 1
23:15 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Het nieuwe seizoen van Andere Tijden Sport wordt afgetrapt met een uitzending over gekleurde spelers in het Nederlands elftal. Wat voor een kleur je ook hebt, in de kleedkamer en op het veld doet het er niet toe. Als je maar kan voetballen. Je hebt elkaar nodig. Je moet samenwerken. Maar op de tribunes en buiten het stadion valt er nog een wereld te winnen. Humberto Tan, Rocky Tuhuteru en Nadia Bouras vertellen over hun Surinaamse, Molukse en Marokkaanse Oranjehelden en wat zij in hun leven hebben betekend. Van Mijnals tot Memphis.


Docu: Bosnian Girl

NPO 2
23:15 uur

'Bosnian Girl' is een ontmoeting tussen twee werelden: de wereld van een jonge Bosnische vrouw en de wereld van Dutchbat III-veteranen. Vijfentwintig jaar na het vallen van de enclave gaan ze met elkaar het échte gesprek aan. Een jonge Bosnische theaterregisseur uit Sarajevo, voormalig Joegoslavië, nodigt twee Dutchbat III veteranen uit om samen met haar de nacht door te brengen in een leeg theater. Van zonsondergang tot zonsopgang zijn ze samen en dalen ze af naar de spelonken van hun gedeelde verleden. Ze spreken af de ruimte niet te verlaten, wat er ook gebeurt. Zo kunnen ze elkaar niet ontlopen, en moeten ze de confrontatie aangaan. Hoewel ze elk van een andere kant het drama en de gebeurtenissen hebben ervaren, delen ze een gruwelijke geschiedenis en draagt ieder van hen de littekens op hun ziel.Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Premier Mark Rutte in speciale uitzending van Op1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier