Aangrijpende docu Uitgewoond: achter gesloten deuren dinsdag te zien op NPO 2

Aangrijpende docu Uitgewoond: achter gesloten deuren dinsdag te zien op NPO 2
Verpleeghuizen tijdens de coronacrisis

Kijktip :

Op dinsdag 14 juli is voor het eerst een indringende en aangrijpende documentaire over de situatie in verpleeghuizen tijdens de coronacrisis te zien. NPO 2 zendt dan de film Uitgewoond: achter gesloten deuren uit, waarin een aantal belangrijke thema's uit het leven van bejaarden aan bod komen.

Euthanasie en onverwerkte oorlogstrauma's
De ouderen in onze samenleving krijgen in de laatste jaren van hun leven nog flink wat voor de kiezen. Deze documentaire belicht onder meer euthanasie, zelfredzaamheid tot op hoge leeftijd en mantelzorg, maar ook onverwerkte oorlogstrauma's die ouderen nog vaak hebben. Deze docu, waarin mensen van rond de honderd jaar worden gevolgd, is een vervolg op de goed ontvangen serie Uitgewoond.

Coronavirus
In die documentaireserie volgde filmmaker Marijke Schonewille bijna een jaar lang de hoogbejaarde inwoners van verzorgingshuis De Drie Hoven in Amsterdam - met haar mobiele telefoon. Het vervolg, Uitgewoond: achter gesloten deuren, laat zien hoe het de bewoners sindsdien is vergaan en hoe hun toch al broze bestaan door de uitbraak van het coronavirus nóg ingrijpender verandert - met alle gevolgen van dien.

De documentaire Uitgewoond: achter gesloten deuren is op dinsdag 14 juli om 22.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu Uitgewoond: achter gesloten deuren terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpende docu Uitgewoond: achter gesloten deuren dinsdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV