Dinsdag 14 juli in Help, mijn borsten staan online: sextortion

Dinsdag 14 juli in Help, mijn borsten staan online: sextortion
Afpersing met behulp van naaktfoto's

Kijktip :

Op dinsdag 14 juli staat het fenomeen 'sextortion' centraal in de derde aflevering van Help, mijn borsten staan online. 'Sextortion' is afpersing met het dreigement om naaktfoto's te publiceren. Presentatrice Evi Hanssen gaat op onderzoek uit en voert indringende gesprekken.

Betalen
Praktijken van sextortion blijven voor het grootste deel onder de radar. Doordat de overgrote meerderheid van de gechanteerde jongeren al hun geld bij elkaar schraapt om de afpersers te betalen, komen veel gevallen nooit aan de oppervlakte. De jongeren vertellen vervolgens ook tegen niemand wat hen is overkomen.

Slachtoffers
In deze aflevering van Help, mijn borsten staan online praat Evi Hanssen met slachtoffers van sextortion, zoals de zestienjarige Timothy. Hij leert via internet een meisje kennen en na enkele weken stuurt hij op uitdrukkelijk verzoek een dickpic, een foto van zijn geslachtsdeel. Vervolgens krijgt hij letterlijk de rekening gepresenteerd: Timothy moet elke maand driehonderd euro betalen.

Het programma Help, mijn borsten staan online is elke dinsdag om 22.10 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Help, mijn borsten staan online terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag 14 juli in Help, mijn borsten staan online: sextortion of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV