Muziekspecial Het beste van... ABBA woensdag te zien op NPO 3

Muziekspecial Het beste van... ABBA woensdag te zien op NPO 3
De mooiste nummers van de Zweedse hitmachine

Kijktip :

Op woensdag 15 juli is het ABBA-avond op NPO 3. Later op de avond zijn een concert van ABBA (21.15 uur) en de documentaire ABBA Forever (22.10 uur) te zien op de zender, maar de avond wordt afgetrapt met de muziekspecial Het beste van... ABBA. Wat zijn de favoriete ABBA-liedjes van bekende Nederlanders?

Gevoel
Verschillende BN'ers, onder wie Kees Tol, Koos van Plateringen, Babette Labeij, Dolly Bellefleur, Ad Visser en Andy & Janice, vertellen welke hit van ABBA hun favoriete is en welk gevoel hun muziek nog altijd bij ze oproept. Ze bespreken alles wat met ABBA te maken heeft: de kleding, de liefdesperikelen, de dansjes en bovenal de muziek.

Hit na hit
Nadat ABBA in 1974 het Eurovisie Songfestival won met de hit 'Waterloo' kende het Zweedse viertal een acht jaar durende, illustere carrière. Wereldwijd scoorden ze hit na hit. Elk jaar bestormden ze de hitlijsten met nieuw materiaal en dat leverde klassiekers op als 'Mamma Mia', 'Dancing Queen', 'Take a Chance on Me', 'Eagle', 'The Winner Takes It All' en nog veel meer.

De muziekspecial Het beste van... ABBA is op woensdag 15 juli om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt daarna de special Het beste van... ABBA terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Muziekspecial Het beste van... ABBA woensdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV