Prachtige docu De kleine man, tijd en de troubadour woensdag te zien op NPO 2

Prachtige docu De kleine man, tijd en de troubadour woensdag te zien op NPO 2
Poppenspeler in Abchazië

Kijktip :

Op de late woensdagavond van 15 juli is de prachtige documentaire De kleine man, tijd en de troubadour te zien op NPO 2. De camera richt zich in deze docu op de kunstenaar Sipa Labakhua. Hij is troubadour en reist met zijn autobiografische poppentheatervoorstelling door zijn geboorteland Abchazië.

Surrealistisch
Het stuk dat Labakhua opvoert oogt soms behoorlijk surrealistisch en is gebaseerd op de lotgevallen van zijn vader - zijn grote held. Hij was een politicus met grote idealen, maar hij moest door de oorlog in Georgië naar Moskou vluchten. Daar kon hij niet aarden. Nu is zijn zoon teruggekeerd naar de geboortegrond om zijn zorgen met het publiek en de inwoners uit de streek te delen.

Herinneringen
Terwijl hij toeschouwers vermaakt met voorstellingen, zoekt Labakhua ondertussen naar antwoorden op een aantal prangende vragen. De belangrijkste: wat is een land, en wat is thuis? Aan de hand hiervan verzamelt hij herinneringen en bespiegelingen van een bont gezelschap - van nationalistische Abchaziërs tot immigranten uit diverse windstreken en collega-kunstenaars.

De prachtige documentaire De kleine man, tijd en de troubadour is op woensdag 15 juli om 22.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu De kleine man, tijd en de troubadour terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtige docu De kleine man, tijd en de troubadour woensdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV