Klassieke musical Grease woensdag 15 juli te zien op Net 5

Klassieke musical Grease woensdag 15 juli te zien op Net 5
Ook te streamen via Netflix en Videoland

Kijktip :

Net 5 zendt in juli een hele lading klassieke romantische films uit tijdens de Vintage Love Maand, en één van die onverwoestbare klassiekers is Grease. Op woensdag 15 juli kun je weer genieten van Olivia Newton-John, John Travolta en al die iconische liedjes. Je kunt Grease streamen via onder meer Netflix en Videoland.

Bekijk hier de volledige programmering van de Vintage Love Maand 2020 op Net 5.

Het verhaal
De Amerikaanse high-schools in de jaren vijftig worden geregeerd door rock 'n' roll en vetkuiven. Wanner Danny (gespeeld door Travolta) na de zomervakantie terugkeert op school, vindt hij dat het niet cool is om een relatie te hebben met de brave nieuweling Sandy (Newton-John), vooral omdat hij beschouwd wordt als de leider van de 'T-Birds', een groepje stoere jongens met leren jasjes. En het lijkt erop dat Sandy hem achteraf toch niet zo leuk en lief vindt als in de vakantie. Aan het eind van de rit komt het natuurlijk helemaal goed met een prille liefde.

Talloze hits
Voor de oudere generatie is het (her)bekijken van Grease een feest van herkenning. De soundtrack wordt gedomineerd door het werk van beide hoofdrolspelers. De duetten 'You're the One That I Want' en 'Summer Nights' werden enorme hits, evenals hun sololiedjes 'Hopelessly Devoted to You' (Newton-John) en 'Sandy' en 'Greased Lightnin'' (Travolta). Daar komt de titelsong van Frankie Valli nog overheen. Deze iconische nummers staan ruim veertig jaar na dato nog altijd stevig overeind als heerlijke meezingers.

Kassucces
Samen met de film Saturday Night Fever (1977) zorgde Grease ervoor dat John Travolta binnen no-time uitgroeide tot een Amerikaanse filmster. De Australische Newton-John had in de jaren vóór Grease al flink aan de weg getimmerd als zangeres; vooral in de Verenigde Staten scoorde ze de ene na de andere hit. In 1978 werd Grease één van de grootste kassuccessen van het jaar, want het moest alleen Superman voor zich dulden qua omzetcijfers. In 1982 verscheen het vervolg Grease 2, maar dat was een fiasco dat zijn weerga niet kende.

Grease (1978) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op woensdag 15 juli om 20.30 uur te zien op Net 5.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Klassieke musical Grease woensdag 15 juli te zien op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV