Klassieke romantische comedy Sleepless in Seattle zie je donderdag op Net 5

Klassieke romantische comedy Sleepless in Seattle zie je donderdag op Net 5
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

In de jaren negentig waren Hollywoodsterren Tom Hanks en Meg Ryan het ultieme romcom-koppel. Die status hadden ze te danken aan slechts twee films: Sleepless in Seattle (1993) en You've Got Mail (1998). Die eerste is donderdag te zien op Net 5. Je kunt Sleepless in Seattle streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Jonah Baldwin heeft net zijn moeder verloren en ziet vader Sam (gespeeld door Tom Hanks) kapot gaan van verdriet. In een poging hem aan een nieuwe liefde te helpen belt hij een bekend radiostation. Met tegenzin vertelt Sam zijn tragische verhaal en raakt hiermee de harten van honderden vrouwelijke luisteraars onder wie Annie Reed (Meg Ryan). Annie kan het verhaal over Sam niet meer vergeten. Probleem is de afstand. Hij woont in Seattle en zij in Baltimore.

Cary Grant en Deborah Kerr
Met de film Sleepless in Seattle brengt regisseur Nora Ephron een eerbetoon aan de klassieke romantische films uit de jaren veertig en vijftig, en in het specifiek aan An Affair to Remember uit 1957. Hanks en Ryan vertolken de moderne Cary Grant en Deborah Kerr in deze heerlijke film, die van begin tot eind bijzonder vermakelijk is. De film was een grote kaskraker in 1993, het jaar van Jurassic Park, en is ook vandaag de dag nog dubbel en dwars genieten - alleen al vanwege het aanstekelijke spel van Hanks en Ryan.

Sleepless in Seattle (1993) wordt beoordeeld met een 6,8 op IMDb en is op donderdag 16 juli om 22.50 uur te zien op Net 5.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Klassieke romantische comedy Sleepless in Seattle zie je donderdag op Net 5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV