Vanavond op tv: Het Beste Van Heel Holland Bakt, docu over ABBA en meer

Vanavond op tv: Het Beste Van Heel Holland Bakt, docu over ABBA en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 15 juli

Kijktip :

Als je van ABBA houdt, zit je vanavond voor de televisie zeker goed, want er worden meerdere programma’s uitgezonden die in het teken staan van deze legendarische Zweedse muziekformatie. Maar het nieuwe programma Het Beste Van Heel Holland Bakt wordt ook uitgezonden, of je kunt genieten van de filmklassieker Grease. En er is meer. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 15 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Muziek: Het beste van ABBA

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

In deze muziekspecial over ABBA bekijken bekende Nederlanders beelden van de wereldberoemde Zweedse formatie en bespreken het gevoel dat ABBA nog steeds bij hen oproept. Van hun grote doorbraak Waterloo tot hun laatste hit One of us, het komt allemaal voorbij. Liefhebbers als Kees Tol, Koos van Plateringen, Babette Labeij, Dolly Bellefleur, Ad Visser en Andy & Janice bespreken alles wat met ABBA te maken heeft: de kleding, de liefdesperikelen, de dansjes en natuurlijk de muziek. Na deze uitzending is om 22:10 uur op NPO 3 de documentaire ABBA Forever te zien.


Nieuw: Het beste van Heel Holland Bakt

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Deze zomer zendt Omroep MAX elke woensdag om 20:30 uur Het Beste Van Heel Holland Bakt uit. In deze compilatie-afleveringen zijn de leukste fragmenten van de afgelopen seizoenen van Heel Holland Bakt nog eens te zien. De (in)vulling van de HHB-specials is volgens vertrouwd recept met een twist: in elke aflevering staat een signatuuropdracht, technische opdracht en spektakelstuk centraal, maar dan komt elke opdracht uit een ander seizoen.

Van de aller-allereerste opdracht uit seizoen 1, wanneer we voor het eerst met het fenomeen 'thuisbakker' kennismaken, tot het fantastische fruitspektakel uit seizoen 7. In Het beste van Heel Holland Bakt komen niet alleen de meest memorabele en lekkerste baksels voorbij: ook de regenbuien en koekjes die vlam vatten mogen niet ontbreken. Niet alleen maar oude koek, want als kers op de taart zijn ook niet eerder vertoonde beelden van Janny, Robèrt en André te zien.


Filmmusical: Grease

NET 5
NET 5
20:30 uur

In de filmklassieker Grease brengt Australische Sandy haar vakantie door in Amerika, waar zij verliefd wordt op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Zal de liefde tussen Sandy en Danny hun imago's overstijgen?


Rooijakkers Over De Vloer: Patricia Paay

RTL 4
RTL 4
21:34 uur

Vanaf vanavond herhaalt RTL 4 elke woensdag om 21:25 uur afleveringen van het programma Art Rooijakkers, waarin hij bekende Nederlanders opzoekt. In deze aflevering van Rooijakkers Over De Vloer gaat hij langs bij Patricia Paay en Mart Visser. Patricia Paay vertelt open en eerlijk over haar scheiding van Adam Curry. "Ik denk dat hij in een soort midlifecrisis terechtkwam. En dan doen mannen soms rare dingen, zonder erbij na te denken", zegt Paay over hem. Ze vertelt ook over het uitlekken van dé (seks)video.
Art gaat ook langs bij couturier en kunstenaar Mart Visser. Het gaat over zijn perfectionisme en zijn korte lontje. In zijn atelier laat Visser zien dat-ie er niet alleen schildert. In zijn buitenhuis op de Veluwe vertelt Mart Visser over hoe hij zich voelde na het roken van een joint.


Docu: ABBA Forever

NPO 3
NPO 3
22:10 uur

In de muziekdocumentaire ABBA Forever blikken de vier leden van de Zweedse popgroep ABBA terug op de totstandkoming van enkele van hun grootste hits. Vijftig jaar geleden leerden de bezielers van ABBA elkaar kennen, veertig jaar geleden gaven ze hun laatste concert en twintig jaar geleden werd de musical 'Mamma Mia!' een wereldwijd fenomeen. In deze documentaire krijgen de bandleden de kans om hun verhaal te vertellen, een verhaal dat begon nog voor ABBA echt is ontstaan. Alle grote hits passeren de revue, afgewisseld met interviews met de vier bandleden en talloze andere artiesten en nooit eerder vertoond beeldmateriaal, onder meer van 'Mamma Mia!'.


Docu: De kleine man, tijd en de troubadour

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

In De Kleine Man, Tijd En De Troubadour is kunstenaar en troubadour Sipa Labakhua te zien, die met zijn autobiografische poppentheatervoorstelling door zijn geboorteland Abchazië rondreist. Het soms surrealistisch ogende stuk is gebaseerd op de lotgevallen van zijn vader, zijn held. Hij was een politicus vol idealen die door de oorlog met Georgië met zijn gezin naar Moskou vluchtte, maar daar niet kon aarden. Nu is de zoon teruggekeerd. Hij deelt zijn zorgen met het publiek en ontmoet inwoners uit de steek. Gedreven door de vragen 'Wat is een land? Wat is thuis?' verzamelt hij herinneringen en bespiegelingen van een bont gezelschap - van nationalistische Abchaziërs tot immigranten en kunstenaars.
Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Het Beste Van Heel Holland Bakt, docu over ABBA en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen