Woensdag bij Op1: Hugo de Jonge over zijn nieuwe rol als CDA-lijsttrekker

Woensdag bij Op1: Hugo de Jonge over zijn nieuwe rol als CDA-lijsttrekker
Dit zijn de gasten van woensdag 15 juli 2020

Kijktip :

Hugo de Jonge kwam vandaag als winnaar uit de strijd om het lijsttrekkerschap van het CDA. Na een krappe overwinning op zijn collega Pieter Omtzigt mag de vice-premier zich nu lijsttrekker van het CDA noemen. Vanavond is De Jonge te gast in Op1. Bekijk hieronder wie er nog meer te gast zijn.

Tekst gaat verder onder de video's.

DE GASTEN IN Op1 - WOENSDAG 15 JULI

  • Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ging vandaag met de hakken over de sloot, maar met iets meer dan 1% meer stemmen versloeg hij zijn concurrent Pieter Omtzigt en dus is De Jonge vandaag gekozen als nieuwe lijsttrekker van het CDA. Vanavond schuift hij aan bij Op1.

  • Amito Haarhuis van museum Boerhaave begon twee jaar geleden aan de voorbereiding van een tentoonstelling over uitbraken van besmettelijke ziekten in de wereld, maar die tentoonstelling kon in april niet geopend worden wegens, u raadt het al, de uitbraak van het coronavirus. Morgen gaat ‘Besmet!’ tóch open. Viroloog Ab Osterhaus nam er voor ons vast een kijkje.

  • Zeilster Tanja Visser zat in 1989 aan boord van het allereerste volledig vrouwelijke bemande schip dat meedeed aan de Whitbread Race. Een documentaire over deze historische tocht rond de wereld is nu te zien in de bioscoop. Collega zeilster Annemieke Bes vertelt hoe bijzonder deze eerste volledig vrouwelijke deelname was.

  • Na twee jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Sven Kockelmann en Dries Roelvink. Dries stopt met zijn column in het radioprogramma 1 op 1. Vanavond zijn de mannen te gast bij Op1.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 15 juli gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag bij Op1: Hugo de Jonge over zijn nieuwe rol als CDA-lijsttrekker of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV