Meesterlijke misdaadfilm The Godfather vrijdag 17 juli te zien op Spike

Meesterlijke misdaadfilm The Godfather vrijdag 17 juli te zien op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Ruim vijftig jaar na de release wordt de maffiafilm The Godfather nog altijd vrijwel unaniem beschouwd als één van de beste - zo niet de beste - film aller tijden. Regisseur Francis Ford Coppola maakte met deze film een misdaadepos dat zijn gelijke niet kent. Op vrijdag 17 juli kun je van deze fantastische film genieten op Spike, en je kunt The Godfather streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De op Sicilië geboren Vito Corleone heeft in New York een maffia-imperium opgebouwd. Don Corleone is een machtig en welgesteld man, die anderen het vuile werk laat opknappen. Zijn zoon Michael wil aanvankelijk niets met de duistere praktijken te maken hebben, maar wanneer de Don na een aanslag in het ziekenhuis belandt heeft hij geen keus meer. Michael besluit wraak te nemen op de daders en moet vervolgens naar Sicilië vluchten. Ondertussen wordt zijn oudere broer Sonny vermoord en wanneer het weer veilig is om terug te keren naar Amerika neemt Michael de zaken van zijn vader over.

Perfect in alle opzichten
Er zijn maar weinig films die in alle opzichten perfect zijn, maar The Godfather is er één van. De cast is tot in de puntjes verzorgd, tot de kleinste rol aan toe (zo zien we de oudere Hollywoodster Sterling Hayden als de corruptie politieagent McCluskey en de beroemde crooner Al Martino als zanger Johnny Fontane). Daarnaast creëert Coppola met behulp van zijn set designers en kostuumontwerper een schitterende vormgeving, die je meeneemt naar de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Credits gaan ook naar Gordon Willis, de director of photography, die het geheel subliem in beeld brengt.

Acteervuurwerk
Naast alle kleine rolletjes zorgen enkele acteerkanonnen voor vuurwerk in de hoofdrollen. Marlon Brando en Al Pacino staan centraal, maar in de bijrollen schitteren legendarische acteurs als James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton, Talia Shire en John Cazale allemaal op hun eigen manier. De muziek van Nino Rota ondersteunt het fantastische script optimaal en The Godfather won begin 1973 dan ook meerdere Oscars, waaronder de prijzen voor Beste Film en Beste Acteur. Elke filmliefhebber moet deze film minstens één keer in zijn of haar leven gezien hebben.

The Godfather (1972) wordt beoordeeld met een 9,2 op IMDb en is op vrijdag 17 juli om 20.30 uur te zien op Spike. Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Meesterlijke misdaadfilm The Godfather vrijdag 17 juli te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV