Vanavond op tv: Sergio & Axel - van de kaart, Quiz met ballen en meer

Vanavond op tv: Sergio & Axel - van de kaart, Quiz met ballen en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 16 juli

Kijktip :

Blijf je deze zomer in Nederland door de coronacrisis? Met het nieuwe programma Sergio & Axel - van de kaart kun je tóch nog van het buitenland genieten. Ook het programma Quiz met ballen met quizmaster Frank Evenblij is aan te raden. Zin in iets serieuzers? Bekijk dan de oorlogsfilm Der Hauptmann of oorlogsdramaserie Das Boot. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 16 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Sergio & Axel - Van de kaart

NPO 3
20:55 uur

Chefkok Sergio Herman en acteur Axel Daeseleire maken in dit programma een culinaire roadtrip naar landen die doen watertanden. In elk land dompelen ze zich onder in de couleur locale. Voor de ene een nog grotere ontdekking dan voor de andere. Elke donderdag rond 20:55 uur op NPO 3. De komende weken reizen Sergio en Axel naar Japan, India, Mexico, Libanon en Noorwegen, maar ze beginnen hun culinaire reis in Thailand. Op een lokale markt beleeft chef Sergio een eerste cultuurshock als hij ratten tussen de verse producten ziet lopen. De twee zien en ruiken vooral hoe traditionele vissaus wordt gemaakt. In het zuiden gaan ze de natuur in. Tijdens de lange tocht worden ze flink op de proef gesteld. De nachttrein blijkt zeer oncomfortabel te zijn.


Oorlogsfilm: Der Hauptmann

Canvas
21:21 uur

Dit Oorlogsdrama van Robert Schwentke is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Hevige Anarchie en willekeurige moorden nemen de overhand als de gedemoraliseerde Wehrmacht elke soldaat opjaagt die gescheiden is van zijn eenheid en bestempeld wordt als een potentiële deserteur en verrader. Op het nippertje ontsnapt aan de patrouilles in het sombere Emsland, vindt de 19-jarige korporaal Willi Herold een verlaten uniform van een kapitein van de Duitse Luchtmacht. Vermomd als 'Hauptmann Herold' verzamelt Willi soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren die hij persoonlijk van Adolf Hitler zelf zou gekregen hebben.


Nieuw: Quiz met Ballen

NPO 1
21:25 uur

In het nieuwe programma 'Quiz met Ballen' nemen BN'ers het de komende donderdagen om 21:30 uur tegen elkaar op in een quiz over het Nederlands elftal en alles daaromheen. Quizmaster Frank Evenblij krijgt hulp van Rob Urgert en Joep van Deudekom, die voor de nodige grappen zorgen. Kees Jansma staat ze bij als Oranje-specialist. Zes teams, bestaande uit oud-voetballers, cabaretiers en andere bekende oranjefans, strijden de komende weken om een plek in de grote finale. Wie weet het meest over het Nederlands elftal en alles daaromheen?


Nieuw: Das Boot seizoen 2

NPO 2
22:10 uur

Vanaf vanavond is het tweede seizoen van de oorlogsdramaserie Das Boot elke donderdag om 22:10 uur te zien op NPO 2.

De serie is geïnspireerd op de film Das Boot uit 1981 en vertelt een nieuw verhaal over het leven op een onderzeeër en over het Franse verzet. Het tweede seizoen begint in december 1942. Johannes von Reinhartz krijgt als commandant van de U-822 een geheime missie. Simone Strasser heeft goed nieuws voor haar broer Frank, maar dat brengt hem wel in de problemen. Klaus Hoffmann heeft zichzelf weten te redden en duikt op in New York. Daar gaat hij op zoek naar iemand die hem terug kan laten keren naar Duitsland.


Start: Geboeid - terug naar de plantage

NPO 2
23:15 uur

In de vierdelige documentaireserie Geboeid - terug naar de plantage' gaat presentator Dwight van van de Vijver gaat op zoek naar zijn geschiedenis en voorouders. De serie uit 2019 wordt de komende donderdagen rond 23:15 uur herhaald op NPO 2.

Het wordt een ontdekkingsreis door het slavernijverleden. In de hoop meer inzicht te krijgen in wie hij is, doet Dwight er alles aan om uit te zoeken hoe zijn familiegeschiedenis in elkaar steekt en welke rol de slavernij daarin speelt. Geholpen door de Surinaamse slavenregisters, die sinds kort toegankelijk zijn, ontdekt Dwight steeds meer over zijn familie. De zoektocht brengt hem uiteindelijk bij de plantage waar zijn voorouders hebben geleefd als slaaf.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV