Sportieve documentaireserie Helden van de Spelen vanaf vrijdag op Videoland

Sportieve documentaireserie Helden van de Spelen vanaf vrijdag op Videoland
Docu volgt Olympische sporters naar aanloop van sportieve hoogtepunt

Kijktip :

In aanloop naar de Olympische Spelen 2020 in Tokyo heeft Videoland bijna driekwart jaar zes sporters gevolgd in hun eigen 'Road to Tokyo'. De vierdelige docuserie die daaruit volgde, Helden van de Spelen, is vanaf 24 juli te zien bij Videoland.

Op 24 maart 2020 werd duidelijk dat de Olympische Spelen in Tokio niet doorgaan dit jaar. In de documentaires wordt ook duidelijk wat het effect van deze keuze is op de sporters zelf en hun carrière.

Olympische helden

Epke Zonderland

Epke Zonderland, één van Nederlands meest succesvolle turners ooit, heeft al een memorabele carrière en hoopt in Tokyo nog één keer te schitteren en zijn val in Rio de Janeiro (2016) snel te vergeten. Hoe gaat hij verder na de Spelen?

Shanice van de Sanden

Shanice van de Sanden is één van de karakteristieke voetbalsters die Nederland rijk is. Ze staat bekend als publiekslieveling om haar snelheid, fenomenale assists, positieve energie en natuurlijk de rode lippenstift. Wat is de rol van haar familie in haar leven?

Sanne Wevers
Lieke Wevers

Sanne en Lieke Wevers, tweeling, beste vriendinnen, soulmates en bovenal onafscheidelijk. Sanne werd Olympische Kampioene op de evenwichtsbalk in Rio (2016). Wat hebben ze hebben geleerd van de moeilijke jaren met hun blessures en wat de rol van hun vader (en tevens trainer) is in hun leven?

Dorian van Rijsselberghe
Kiran Badloe

Windsurfers Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe worden gevolgd in hun kwalificatie voor Tokio: Een ultieme broederstrijd. In de documentaire is te zien hoe de mannen hier naartoe leven en hoe de een omgaat met winst en de ander met verlies.

Helden van de Spelen is vanaf vanaf 24 juni te zien op Videoland. Bekijk hier alle kijktips van week 30.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Sportieve documentaireserie Helden van de Spelen vanaf vrijdag op Videoland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV